NavMenu

Raspisna nabavka za izradu projektno-tehničke dokumentacije za novi školski objekat u Alibunaru

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.01.2024. 14:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / weisanjiang)Ilustracija
Opština Alibunar krajem decembra raspisala je javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta OŠ "Bratstvo i jedinstvo". Kako se može videti u tenderu na koji su ponude mogle da se dostave do juče, u okviru ovog posla izabrani ponuđač imaće zadatak da na lokaciji stare škole u Ulici Vuka Karadžića 4, koja če biti srušena, uradi dokumentaciju za izgradnju novog školskog objekta za školarce od prvog do osmog razreda, odnosno jednospratni objekat za 220 dece. Predviđena bruto razvijena građevinska površina objekta je 1700 m2.

- Predmetni objekat OŠ "Bratstvo i jedinstvo" nalazi se u centralnoj zoni Alibunara. Nalazi se u kompleksu objekata obrazovanja, koji čine još vrtić, školska fiskultruna sala i srednja škola. Objekat je postavljen po širini parcele i zauzima gotovo celu njenu širinu. Dvorište je locirano uz objekat škole i neposredno povezano sa ulazom u školu, ali po mogućstvu postavljeno tako da ne remeti izvođenje ostalih nastavnih aktivnosti. Dvorište mora biti zimi izloženo suncu, a leti da ima hladovine što se postiže sađenjem listopadnog drveća, koje leti ima bujnu krošnju, a zimi ne zaklanja sunce. Veći deo dvorišta treba betonirati ili popločati ili zastrti drugim pogodnim zastorom, a manji deo ozeleneti kao park sa betoniranim stazama i klupama - navodi se u dokumentaciji.

Kako se dodaje, dvorište treba da bude podeljeno na više manjih platoa s obzirom na različite uzraste učenika, pri čemu podela prostora može biti izvedena uz pomoć vrtno-arhitektonskih elemenata (niskih zidića za sedenje, klupa, stepenica, tribina, itd.).

Predviđeno je da buduća školska zgrada ima minimum 14 učionica, fiskulturnu salu, četiri kabineta za predmetnu nastavu, kabinet za informatiku, prostoriju za produženi boravak, salu za priredbe, tribine, književne večeri i ostale vannastavne aktivnosti, kao i školsku biblioteku. Predviđene su i kancelarije za direktora, sekretara, pedagoga i administrativne radnike, zbornica, mini kuhinja, prostorija za distribuciju užine, zasebni ulazi za nastavno osoblje i učenike i uređeno i ograđeno školsko dvorište.

OŠ "Bratstvo i jedinstvo" zajedno sa izdvojenim odeljenjem u Seleušu ima trenutno 286 učenika, od toga nastavu na srpskom jeziku pohađa 257, a na rumunskom nastavnom jeziku 29 učenika. Prema broju upisane dece u predškolsku ustanovu u narednoj školskoj godini očekivani broj prvaka u matičnoj školi u Alibunaru je 28 na srpskom jeziku i 2 na rumunskom jeziku, tako da je predviđen broj dece za školsku 2023/2024. oko 220 učenika.

Više detalja može se naći OVDE.

D. A.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.