NavMenu

5 destinacija koje su idealne za magični zimski odmor, čak i bez skijanja

Izvor: luxlife Sreda, 13.12.2023. 10:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eberhard _grossgasteiger/Unsplash)Ilustracija
Jedinstvena odmarališta koja možemo dodati na našu listu u zimskoj sezoni... Bilo da volite opuštenija zimska putovanja ili želite dane isupunjene avanturama, postoji toliko mnogo opcija za organizovanje magičnog odmora na snegu.

Naročito u ovo doba godine, neposredno pred praznike, možete organizovati ekskurziju i planirati zimska putovanja.

U nastavku pročitajte detalje o pet destinacija koje su idealne za zimski odmor koji će vam dugo ostati u sećanju!


The Lodge at Blue Sky, Auberge Resorts Collection, SAD

Odgovarajući veličanstvenom pejzažu sa organskim, savremenim dizajnom, The Lodge at Blue Sky je planinsko utočište za parove i porodice koji traže vrhunsko iskustvo na ranču i žele da se ponovo povežu sa prirodom. The Lodge at Blue Sky povezuje goste sa prirodom bilo da se krećete po šumskim stazama, vozite sankama ili planinarite sa biologom sa željom da vidite jelene i ptice, ili uživate u sesijama joge i meditacije sa pogledom na sneg.

Smeštaj uključuje Sky Lodge sa visokim plafonom, Earth Suites sa pogledom na kanjon i Creek Houses, dok se Edge Spa sa bazenom nalazi na strani litice koja gleda na reku. Osim toga, Lodge at Blue Sky nudi tretmane inspirisane regionom i prilagođena wellneš iskustva.


Forestis Dolomiti, Italija

Mirno utočište "iznad oblaka", Forestis se nalazi u gustoj šumi na planini Plose, na 1.800 metara nadmorske visine, sa pogledom na Dolomite i Alpe Južnog Tirola, koji su na listi svetske baštine Uneska. Hotel ističe svoje planinsko okruženje prekriveno snegom, sa velikim, impresivnim prozorima od poda do plafona koji pružaju prekrasan pogled, dok njegov minimalistički enterijer takođe crpi inspiraciju iz prirodnih "čuda". Gosti mogu da uživaju u lekovitim blagodetima planina u spa centru gde su tretmani zasnovani na prirodnim, lokalnim sastojcima i programu aktivnosti na otvorenom ili se opuste u brojnim bazenima.


Four Seasons Hotel Megeve, Francuska

Kao zimska zemlja čuda u srcu Monblana, Mežev je selo koje podseća na film - zamislite šarmantno popločan srednjovekovni trg koji uključuje umetničke galerije, butike i prefinjena kulinarska iskustva. U međuvremenu, Four Seasons Hotel Megeve je prekrasna, elegantno dizajnirana planinska rezidencija, u kojoj zadivljujući apartmani nude pristup planinama iz prvog reda. Ove sezone možete uživati u pešačenju kroz jelovu šumu, ali i posetiti iglo gde se služe jedinstvena jela i brojne vrste sira sa pogledom na zalazak sunca. Postoji i mogućnost sankanja, vožnje motornim sankama i klizanja na ledu.



Farma Eleven Deplar, Island

Da li tražite autentično iskustvo ove zime? Krenite u zemlju vatre i leda, poznatiju kao Island, i ostanite na preuređenoj farmi ovaca. Farma Deplar se nalazi u dolini Fljot na severu Islanda. Sa samo 13 soba, Deplar je vrhunsko odmaralište za one koji žele da istraže prelepu, ali misterioznu zemlju! Gosti mogu da biraju između raznih udobnih soba, od kojih svaka pruža zadivljujući pogled.

Duboko u dolini Fljot, zapanjujuća bivša farma nudi neverovatne avanture i rekreativne aktivnosti, uključujući posmatranje kitova, vožnju biciklom, sankanje i skijaško trčanje.


Portetta, Kurševel, Francuska

Portetta je zaista idealan za skijaše, sa svojom vrhunskom lokacijom u podnožju padina Kurševel. Za one koji uživaju u pogledu na planine ali ne vole skijanje, ovo je takođe odličan zimski odmor na kultnoj lokaciji. "Topla" estetika hotela u stilu tradicionalne lože uključuje kamine, sobe obložene drvetom i nameštaj od mekanog pliša. Spa nudi podmlađujuće Bamford tretmane, dok restoran Cucina Angelina služi jela sa italijanskim uticajem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.