NavMenu

JETRO srpskoj delegaciji predstavio platformu J-Bridge

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2023. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)Ilustracija
Japanska organizacija za spoljnu trgovinu (JETRO) nastaviće sa promocijom Srbije kao investicione destinacije i aktivnosti usmerenih na jačanje privredne saradnje sa Srbijom, istaknuto je na sastanku predstavnika Privredne komore Srbije i ministra privrede Slobodana Cvetkovića sa novoimenovanim direktorom kancelarije JETRO u Budimpešti Jasunarijem Mijaućijem (Yasunari Miyauchi).

Tokom sastanka dogovoreno je da se nastavi sa razmenom informacija Japanske organizacije za spoljnu trgovinu sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije, a JETRO će intenzivirati svoje napore u daljem promovisanju Srbije kao odlične destinacije za ulaganje investitora iz Japana.

Predstavnici Japanske organizacije za spoljnu trgovinu predstavili su svoju platformu J-Bridge koja ima za cilj da olakša povezivanje japanskih kompanija sa potencijalnim partnerima u inostranstvu.

U narednom periodu fokus Japanske organizacije za spoljnu trgovinu biće na startapovima i inovacijama, i u saradnji sa PKS biće dogovorene konkretne aktivnosti u cilju unapređenja saradnje između Srbije i Japana i u ovim oblastima.

JETRO (Japan External Trade Organization) osnovana je 1958. godine sa ciljem unapređenja trgovinske i investicione saradnje Japana sa svetom. Kancelarija JETRO u Beču je u ranijem periodu bila nadležna za saradnju sa Srbijom, a od aprila 2023. godine tu nadležnost preuzela je kancelarija u Budimpešti.

PKS je u prethodnom periodu u saradnji sa JETRO organizovala niz aktivnosti u cilju promocije bilateralne privredne saradnje, poslednja u nizu je bila poseta privredne delegacije iz Japana, kada je Privredna komora Srbije organizovala Poslovni forum i B2B susrete srpskih i japanskih privrednika 5. oktobra 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.02.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kakva budućnost čeka skijaške centre? - Na "more" ćemo na planine, a na skijanje u Alpe, ko može

Neke procene kažu da svake godine u svetu broj skijaša pada za 3%. Sudeći po broju snežnih dana i skraćivanju sezone zbog visokih temperatura, taj broj će i u narednim godinama biti sve manji, ili će ovaj sport, izgleda, postati još veći luksuz. Oni koji su se za Sretenje uputili na naše najpoznatije skijalište - Kopaonik, bili su svedoci da ni topovi za veštački sneg nisu mnogo od pomoći kada staze "progledaju" zbog visokih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.