NavMenu

JETRO srpskoj delegaciji predstavio platformu J-Bridge

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2023. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)Ilustracija
Japanska organizacija za spoljnu trgovinu (JETRO) nastaviće sa promocijom Srbije kao investicione destinacije i aktivnosti usmerenih na jačanje privredne saradnje sa Srbijom, istaknuto je na sastanku predstavnika Privredne komore Srbije i ministra privrede Slobodana Cvetkovića sa novoimenovanim direktorom kancelarije JETRO u Budimpešti Jasunarijem Mijaućijem (Yasunari Miyauchi).

Tokom sastanka dogovoreno je da se nastavi sa razmenom informacija Japanske organizacije za spoljnu trgovinu sa Ministarstvom privrede i Privrednom komorom Srbije, a JETRO će intenzivirati svoje napore u daljem promovisanju Srbije kao odlične destinacije za ulaganje investitora iz Japana.

Predstavnici Japanske organizacije za spoljnu trgovinu predstavili su svoju platformu J-Bridge koja ima za cilj da olakša povezivanje japanskih kompanija sa potencijalnim partnerima u inostranstvu.

U narednom periodu fokus Japanske organizacije za spoljnu trgovinu biće na startapovima i inovacijama, i u saradnji sa PKS biće dogovorene konkretne aktivnosti u cilju unapređenja saradnje između Srbije i Japana i u ovim oblastima.

JETRO (Japan External Trade Organization) osnovana je 1958. godine sa ciljem unapređenja trgovinske i investicione saradnje Japana sa svetom. Kancelarija JETRO u Beču je u ranijem periodu bila nadležna za saradnju sa Srbijom, a od aprila 2023. godine tu nadležnost preuzela je kancelarija u Budimpešti.

PKS je u prethodnom periodu u saradnji sa JETRO organizovala niz aktivnosti u cilju promocije bilateralne privredne saradnje, poslednja u nizu je bila poseta privredne delegacije iz Japana, kada je Privredna komora Srbije organizovala Poslovni forum i B2B susrete srpskih i japanskih privrednika 5. oktobra 2022. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.