NavMenu

Novi Sad pokušava da proda deo parcele za koju su građani svojevremeno tražili da bude park na Telepu

Izvor: 021.rs Utorak, 21.11.2023. 12:49
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/Screenshot)
Novi Sad ponovo pokušava da proda drugi deo parcele na Bulevaru patrijarha Pavla za koju su građani svojevremeno tražili da bude pretvorena park na Telepu.

Reč je o, podsetimo, parceli na uglu ovog bulevara i Futoškog puta, za čijih 6.477 kvadrata je kao početna cena utvrđen iznos nešto manji od 800 miliona dinara.

Zanimljivo da grad nije umanjio cenu za drugu licitaciju, mada je to praksa koja se skoro redovno sprovodi, i tada je početna cena manja za 10 do 20%. Prva prodaja nije uspela jer nije bilo zainteresovanih.

Prethodno je pre godinu dana prodat prvi deo parcele koju su građani želeli da bude park na Telepu. Tada je deo od 7.664 kvadratnih metara prodat za 961 milion dinara.

Građani su 2018. godine uspeli da ubede gradsku vlast da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da želja građana bude ispunjena i park uređen, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan, u kojem je, uprkos prigovorima, ucrtano zidanje stambenih zgrada.

Napomenimo da prošle nedelje nije uspela druga prodaja obližnje parcele, takođe na Bulevaru Patrijarha Pavla, koja je namenjena izgradnji zgrade od 11 etaža, a trenutno je zelena površina. Ni na ovoj licitaciji, na kojoj je cena zemljišta bila 174,7 miliona dinara, nije bilo zainteresovanih.
Investitor može da sagradi objekte do osam spratova, mada treba reći da su urbanistički planovi i propisi Novog Sada već omogućili da se pored zidaju i zgrade od 12 spratova ako je u pitanju opštegradski centar, te investitoru neće biti problem da traži dozvolu za višu spratnost.
Grad ove godine ima dosta neuspelih prodaja, a to je posebno primetno za građevinsko zemljište na Mišeluku, gde nijedna parcela od više njih, nije prodata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.