NavMenu

Uz štrajk radnika nova problemi u Pošti Srbije - Policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli u prostorije preduzeća

Izvor: eKapija/Blic Subota, 18.11.2023. 10:15
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli su sinoć u prostorije Javnog preduzeća Pošta Srbije. Prema nezvaničnim saznanjima nekoliko medija, predstavnici policije i tužilaštva u ovo preduzeće su došli kako bi proverili poslovanje.

Kako "Blic" saznaje proverava se i finansiranje rebrendinga logoa ove kompanije.

Podsetimo, pre nekoliko dana pojavila se informacija da je ovo preduzeće rebrending logoa platilo 1,5 mil EUR. Ubrzo su se oglasili iz Pošte Srbije demantujući ove navode. Direktor Pošte Zoran Đorđević reagovao je zbog, kako je istakao "senzacionalističke i neistinite tvrdnje jednog od štrajkača", ali i pojedinih medija, i to o iznosu koji je navodno plaćen, kao i da je taj novac "dat poslanici Draginji Vlk".

- Nisam nikada potpisao nijedan ugovor ni za kakav rebrending, pa ni sa pomenutom poslanicom Draginjom Vlk. Rebrending nije bio planiran, izvršena je samo minimalna intervencija na logotipu kompanije u okviru marketing sektora – kazao Zoran Đorđević.

Nisu policija i tužilaštvo trenutno jedina muka menadžmentu i rukovodstvu Pošte. To je i protest koji danima traje u ovom preduzeću, a na koji su se radnici odlučili zbog uslova rada, pre svega niskih plata. Iako je pre nekoliko dana saopšteno da je postignut dogovor sa Vladom Srbije o prekidu štrajka sa predstavnicima sindikata zaposlenih u Pošti, kao i o povećanju plata radnicima tog preduzeća, juče su se oglasili zaposleni u Pošti koji su istakli da oni koji su bili na razgovoru sa predstavnicima države ne zastupaju njih niti njihove zahteve, odnosno da je Vlada postigla dogovor sa jednim delom sindikata ovog preduzeća, a ne sa onima koji štrajkuju i koji su većina.

U saopštenju Vlade i Pošte ranije je istaknuto da je na sastanku postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do četvrtka, 16. novembra u 12 časova. Dan kasnije, odnosno juče, oni koji štrajkuju zbog uslova rada istakli su da je počelo kažnjavanje štrajkača i da je krenulo "udaljavanje sa posla". Na sve to dodali su da je za njih neprihvatljivo da pristanu na najavljeno povećanje plate za 10%, jer je osnovni zahtev radnika povećanje zarade od najmanje 30%.

Iako su radnici Pošte i juče bili izričiti da nastavljaju sa štrajkom poričući da je dogovor o obustavi sa njima postignut, iz Pošte su saopštili da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od juče funkcionišu i da će svoj rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

- Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima – poručili su iz Pošte dodajući da su raspisani konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu. Ovo saopštenje objavljeno je nekoliko sati pre nego što su policija i tužilaštvo ušli u njene prostorije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Građevina, IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija prodaje tornjeve u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Telekom Srbija priprema prodaju većine najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i prateće opreme. Birn je saopštio da je reč o ukupno 1.827 stubova, od kojih se 995 nalazi u Srbiji, 725 u Bosni i Hercegovini i 107 u Crnoj Gori. Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, gostujući u Jutarnjem programa RTS-a, izjavio je da prodaja stubova svetski trend, te da se prodaju jedino stubovi, bez telekomunikacione

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.