NavMenu

Beograd dobija oazu za oprašivače i hotel za pčele

Izvor: Nova ekonomija Petak, 27.10.2023. 11:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / PollyDot)
Oaza za oprašivače svečano će biti otvorena u utorak, 31. oktobra 2023. godine u 11 sati u Botaničkoj bašti Jevremovac. U njoj je postavljen hotel za solitarne pčele, a zahvaljujući njegovom jedinstvenom dizajnu ovaj deo bašte dobio je posebnu prepoznatljivost.

U njegovim šupljinama, solitarne pčele će polagati svoja jaja, dok će posetioci imati priliku da potpuno bezbedno izbliza posmatraju ovaj fascinantni proces.

U sklopu ove nove celine u Botaničkoj bašti postavljene su edukativne table inspirisane i reprodukovane uz dozvolu Smithsonian Gardens iz Vašingtona, a koje pružaju informacije o oprašivačima, njihovim karakteristikama i načinima na koje im možemo pružiti podršku u svom okruženju.

U sklopu Oaze za oprašivače posađen je i veliki broj biljaka koje cvetaju u različitim periodima godine - od ranog proleća do kasne jeseni, i time obezbeđuju hranu insektima tokom celokupnog perioda njihove aktivnosti, što je posebno važno u gradovima.

Ovaj jedinstveni kutak je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Beogradu i ima za cilj da edukuje posetioce o važnosti oprašivača i njihovoj ulozi u urbanim sredinama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.