NavMenu

Da li sve što je staro vredno čuvanja? - Vodeće arhitekte daće odgovor na trećoj BuildUp konferenciji

Izvor: eKapija Sreda, 25.10.2023. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Gradnja.rs)
Jedna od najvažnijih stručnih konferencija pod nazivom "BuildUp - Re:Gradnja" u organizaciji portala Gradnja.rs biće organizovana u Jugoslovenskoj kinoteci 7. novembra 2023. godine. Panelisti će pokušati da daju odgovore na pitanja: šta raditi sa starim zgradama koje su nasleđene iz 20. veka a koje su izgubile svoju prvobitnu namenu ili prostorno-tehnički ne odgovaraju savremenim standardima, da li je sve što je staro ujedno i vredno čuvanja i da li principi zaštite zapravo predstavljaju kočnicu transformacije graditeljskog nasleđa? Brownfield lokacije sve su atraktivnije za privatne investicije i velike državne projekte, dok potreba da se zapušteni građevinski fond objekata javne namene rekonstruiše i renovira, postaje sve veća. Centralni deo svakog objekta čine arhitekte koji svim ovim starim zgradama treba da udahnu novi život i koji će pokušati da daju odgovore tokom diskusije na 4 panela ove konferencije.

(Foto: Gradnja.rs)

- Konferencija BuildUp okupiće domaće i regionalne arhitekte, koji će razmatrati jednu od najvažnijih disciplinarnih tema u veku koji je pred nama. U fokusu naše pažnje biće projekti rekonstrukcije, renoviranja i prenamene. Ugostićemo biroe Zabriskie, Albatross, SADA, Bureau Cube Partners, Paviljon Studio, NK Architects, Biro VIA, N-Martin Studio, Raster Kolektiv, Folić Arhitekti, Arhi Nova i Remorker Arhitekti. Svaki učesnik panela imaće priliku da održi prezentaciju svog projekta, nakon čega sledi panel-diskusija u trajanju od 45 minuta -pojasnio je Igor Conić, urednik portala Gradnja i organizator konferencije.

(Foto: Gradnja.rs)

Prvi panel pod nazivom Re:vitalizacija predstaviće projekte Šnajder Hub, Tehnološki inkubator i Gerontološki centar, dok će na drugom panelu biti predstavljeni Hotel Moxy, Hotel Bristol i Hotel Industrial. Objekti od kulturnog značaja biće prezentovani u trećem panelu, i to Muzej grada Beograda, Muzej afričke umetnosti i Muzej u Banja Luci, a četvrti panel prikazaće projekte Brankov Business Centar, Zgradu Politike i Beogradski izdavački grafički zavod.

(Foto: Gradnja.rs)

Šta će vodeće arhitekte zaključiti na trećoj konferenciji "BuildUp - Re:Gradnja", da li staro zaista vredi i koliko je moguće da se prostor adaptira i prilagodi savremenim standardima, saznaće se 7. novembra na konferenciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.