NavMenu

Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" 27. oktobra u DKCB-u

Izvor: eKapija Petak, 20.10.2023. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: koi88/shutterstock.com)Ilustracija
Koncert povodom završnice 28. Republičkog festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" - FEDEMUS 2023 biće održan 27. oktobra u 17 časova u Velikoj sali "Donka Špiček'' Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva, propisan nastavnim planom i programom u nastavi muzičke kulture Ministarstva prosvete Republike Srbije, jedini je festival na kome deca, uzrasta od 7 do 15 godina, učestvuju kao kompozitori, tekstopisci i izvođači. Na ovogodišnji konkurs za dečiju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, koji je trajao od 15. januara do 10. marta, stiglo je više stotina kompozicija iz preko 35 mesta Srbije, koje su grupno ili pojedinačno komponovala deca osnovnih škola i nižih muzičkih škola na svoje ili tekstove svojih vršnjaka. Na konkursu su učestvovali i učenici koji su komponovali instrumentalne kompozicije za određeni instrument i elektronske kompjuterske kompozicije.

Stručni žiri je odabrao najbolje kompozicije i autore tih kompozicija nagradio snimanjem CD-a u profesionalnom studiju. Na novom CD disku "U mojim snovima'', u izdanju Dečjeg kulturnog centra Beograd, nalaze se pobedničke kompozicije dece kompozitora i kantautori iz cele Srbije koji će se i predstaviti na završnom svečanom koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Dečji kulturni centar i Festival "Deca kompozitori" stvorili su generacije mladih kompozitora, solista i kantautora. Do sada su izdate tri audio kasete i 10 audio CD-a u izdnju PGP-a i 10 samostalnih audio CD izdanja. Ova izdanja prate i 8 notnih zbirki u kojima se nalazi oko 300 vokalnih kompozicija.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo kulture Republike Srbije koji podržavaju festival svih 28 godina. Koordinator i muzički urednik Festivala "Deca kompozitori" je muzički pedagog Mirjana Miličić Prokić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.