NavMenu

Korak ka uređenju medijske scene u Srbiji - Značajan napredak u usaglašavanju stavova o medijskim zakonima

Izvor: eKapija Sreda, 18.10.2023. 08:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: stockernumber2/shutterstock.com)Ilustracija
Značajan napredak u usaglašavanju stavova o Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima obeležio je sastanak o njihovim nacrtima.

Učestvovali su predstavnici Misije OEBS-a, Delegacije Evropske unije, Ambasade Kraljevine Norveške, Vlade Republike Srbije, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, predstavnici radnih grupa, kao i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja.

- Učesnici su temeljno razmotrili sve članove oba nacrta zakona. Kroz konstruktivan dijalog, postignut je visok stepen saglasnosti o tekstovima nacrta zakona, dok su sporna pitanja koja su postojala razjašnjena. Svi učesnici sastanka su se složili da tekstovi nacrta zakona, finalno usaglašeni na današnjem sastanku, predstavljaju korak u pravom smeru ka uređenju medijske scene u Srbiji - navedeno je na sajtu Vlade.

Proces razmatranja sproveden je na inkluzivan način, uz razumevanje među svim stranama, što je rezultiralo saglasjem svih učesnika sastanka, dodaje se:

- Ovo predstavlja značajan iskorak u odnosu na postojeću zakonsku regulativu.

Uz određene rezerve pojedinih medijskih i novinarskih udruženja, prema pojedinim predloženim rešenjima, dogovoreno je da se oba nacrta zakona proslede na usvajanja na narednoj sednici Vlade Srbije. Novi zakoni će dalje učvrstiti temelje za unapređenje medijske scene, uz jačanje uloge medija kao čuvara demokratskih vrednosti u društvu, ističe se.

Na sastanku je istaknut značaj pronalaženja načina za održavanje dijaloga između sindikata, medija i medijskih i novinarskih udruženja, što je označeno kao jedan od osnovnih ciljeva za naredni period.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.