NavMenu

Tri predstave iz Banjaluke u okviru festivala "Naši dani" u BDP-u

Izvor: eKapija Utorak, 17.10.2023. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
U okviru festivala "Naši dani" Ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske izvešće na sceni Beogradskog dramskog pozorišta tri projekta iz najnovije produkcije.

Najpre će, 30. oktobra, biti predstavljen publici BDP-a dobro poznati naslov, ali u novoj inscenaciji. U pitanju je komad "Stranci u noći" Ane Đorđević, rediteljke Slađane Kilibarde, po motivima višestruko nagrađivanog italijanskog filma Paola Đenovezea "Savršeni stranci", koji je u režiji Andreja Nosova igran od novembra 2017. pod naslovom "Crna kutija", navedeno je na Fejsbuk stranici pozorišta.

U predstavi igraju: Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević i Rok Radiša.

Dan kasnije, 31. oktobra, biće izveden Čehovljev "Ivanov" reditelja Željka Đukića, koji je u vezi sa komadom zapisao:

- U ruskoj pozorišnoj i književnoj kritici ne postoji lik koji je izazvao toliki broj rasprava, sporenja i interpretacija. U vremenu kada su se od književnosti očekivale velike istine koje će pomoći da se život preko noći izmeni, Čehov nije davao jednostavne odgovore.

Igraju: Željko Erkić, Miljka Brđanin, Željko Stjepanović, Boris Šavija, Vedrana Mačković, Dana Poletan, Pavle Pavić, Belinda Stijak, Anando Čenić, Zoran Stanišić, Đorđe Marković, Nikola Đaković.

Poslednja u nizu banjalučkih predstava će, 1. novembra, biti Nušićev klasik - "Ožalošćena porodica" u inscenaciji Nikole Pejakovića, koja se već deset godina igra na kartu više.

Igraju: Željko Stjepanović, Nikolina Friganović / Ljiljana Čekić, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Ljubiša Savanović, Vedrana Mačković i Dragana Marić.

Ulaznice možete kupiti onlajn ili na biletarnici pozorišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.