NavMenu

Neofyton i Inmold Group sa ponosom najavljuju učešće na sajmu FAKUMA 2023

Izvor: Promo Petak, 13.10.2023. 10:09
Komentari
Podeli

(Foto: Neofyton doo)
Od 17. do 21. oktobra 2023. godine, Friedrichshafen postaje epicentar svetske industrije plastike. Na prestižnom međunarodnom sajmu FAKUMA 2023, srpske kompanije Neofyton i Inmold Group, predstaviće revolucionarne inovacije u brizganju plastike na štandu kompanije Engel.

Sajam Fakuma okupiće vodeće igrače iz oblasti brizganja plastike i prerade plastičnih materijala, a Neofyton i Inmold su stali rame uz rame sa svetskim liderima. Na Engel-ovom štandu, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama, mašinama i rešenjima koja obećavaju transformaciju ove idustrije.

Jedna od ključnih tačaka na štandu kompanije Engel biće demonstracija mašine e-motion 765/280 T. Očekuje se da ova električna brizgalica sa snažnom jedinicom za brizganje privuče veliku pažnju posetilaca sajma. Kako će ovo biti sjajna prilika za svetsku premijeru Engelove e-motion 765/280 T mašine, kao svog partnera su odabrali jednu od vodećih firmi za proizvodnju IML robota i alata za brizganje plastike u svetu, a reč je o kompaniji Inmold Group. Na Fakuma sajmu u Fridrichshafenu, Inmold će prikazati četvrtu seriju IML robota, kao I alat za brizganje ultra tanke kantice.

(Foto: Neofyton doo)

Karakteristike ovog alata su:

  • Robusna konstrukcija alata
  • Kaljene centrirne lajsne sa obe strane kao standardna oprema
  • Dvostruko izbijanje kao standardna oprema
  • Debljina zida 0,46mm
  • Flowpath-Wallthickness >400
  • Težina proizvoda 26,5g

(Foto: Neofyton doo)

Karakteristike proizvodnje su:

  • 150t manje emisije CO2 na godišnjem nivou proizvodnjom tankozidne ambalaže
  • 100% reciklabilno
  • više od 30% uštede PP-a u poređenju s običnom kanticom od 1.3 litra
  • Inovativan dizajn kante obezbeđuje duži rok trajanja pakovanih proizvoda

Na sajmu će biti predstavljene i druge impresivne mašine, uključujući e-victory 170/120 LIM. Ova potpuno automatizovana linija proizvodi nastavke za kišobrane od silikona na e-victory mašini sa silom zatvaranja od 120 tona i kalupom od 64 kaviteta. Ovakav sistem obezbeđuje potpunu automatizaciju rukovanja delovima i potpunu integraciju u jednom kontrolnom sistemu. Takva tehnologija obećava povećanje efikasnost proizvodnje i preciznosti u brizganju plastike.

Posebna pažnja posvećena je i održivosti. Neofyton i Inmold stiču svoju posvećenost cirkularnoj ekonomiji i rešenjima za održivu obradu plastike. Na ENGEL štandu, posetioci će moći da vide primenu cirkularne ekonomije na modelu duo 1480/500 i dobiti savete od stručnjaka o održivim rešenjima za industriju.

(Foto: Neofyton doo)

Za potrebe medicinske industrije ENGEL je pripremio mašinu e-mac 265/130 i aplikaciju za proizvodnju zaštitnih kapica za igle sa 96 kaviteta. Ova mašina donosi povećanu preciznost proizvoda iz svih alatnih šupljina, uz kompaktan Box Transfer sistem koji olakšava proces proizvodnje. Ono što je posebno važno, sada je dostupno sterilno pakovanje do ISO 7 za e-mac seriju, što podiže standarde higijene i kvaliteta u industriji.

(Foto: Neofyton doo)

Pored mašina za brizganje plastike, ENGEL je ekspert za automatizaciju proizvodnje pa će na ovom sajmu predstaviti i nekoliko industrijskih robota:

  • viper 20 DR: koji pokazuje kako se komponente mogu ukloniti pomoću dva robota i direktno kontrolisati tokom procesa. iQ motion control i napredno monitorisanje kretanja dodatno su poboljšali efikasnost ovog sistema.
  • viper 4: Ovaj kompaktni robot izdvaja se svojim jednostavnim i lako razumljivim programiranjem. Sa 48V tehnologijom i interaktivnim postrojenjima, viper 4 nudi efikasno rešenje za rukovanje i automatizaciju procesa.
  • easix: Sistem za integrisanje složenih postrojenja ističe se sa svojom bin-picking aplikacijom koja omogućava jednostavno rukovanje i razdvajanje složenih ubačenih materijala u rasutom stanju. U saradnji sa partnerom SCAPE, ENGEL će demonstrirati kako se može postići potpuna automatizacija procesa rukovanja materijalom.

(Foto: Neofyton doo)

Ne propustite priliku da posetite Neofyton i Inmold na štandu kompanije Engel (štand A5-5203) i nastup pod temom "Get Connected – Successful Together" (Povežimo se – Zajedno ka uspehu).

Neofyton je ove godine za sve svoje posetioce obezbedio i besplatne ulaznice za sajam. Pa svi koji planirate da posete Fakumu možete zakazati sastanak i prijaviti se za besplatne ulaznice putem mejla marketing@neofyton.com.


O KOMAPNIJI ENGEL

ENGEL je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti inženjeringa i proizvodnje visokokvalitetnih mašina za brizganje plastike. Sa sedištem u Austriji, Engel se pozicionirao kao lider u industriji mašina za brizganje plastike širom sveta.

Osnovana pre više od 70 godina, kompanija Engel se može pohvaliti izuzetnom ekspertizom i inovativnošću u razvoju mašina za brizganje plastike. Njihova filozofija se temelji na stalnom unapređenju tehnologije i pružanju rešenja koja omogućavaju klijentima da ostvare najbolje rezultate u procesima brizganja plastike.

Jedan od ključnih faktora koji izdvaja Engel je njihova posvećenost očuvanju okoline. Kompanija je usredsređena na razvoj održivih tehnologija i procesa proizvodnje koji minimiziraju uticaj na životnu sredinu. To uključuje upotrebu energetski efikasnih mašina i recikliranih materijala.

Njihova ponuda obuhvata mašine za brizganje plastike sa silom zatvaranja od 280 kN do 55,000 kN, hidrauličnim, potpuno elektrifikovanim, horizontalnim i vertikalnim rešenjima, kao i sistema za automatizaciju procesa, softverske alate za upravljanje proizvodnjom i pouzdane servisne usluge.

Posvećenost kvalitetu i inovacijama čini ih pouzdanim partnerom za kompanije koje žele da unaprede svoje proizvodne procese.

Posetite njihovu zvaničnu web stranicu www.engelglobal.com kako biste saznali više o njihovim proizvodima, rešenjima i vrednostima.


O KOMPANIJI NEOFYTON

NEOFYTON je generalni zastupnik najvećih svetskih proizvođača mašina i prateće opreme za industriju plastike.

Neofyton je dinamična kompanija orijentisana ka inovacijama i isporuci najboljeg rešenja kupcima. Sa iskustvom preko 30 godina u oblasti projektovanja sistema za brizganje plastike. Cilj kompanije jeste da u svakom momentu isporučuje najviši standard usluga - najkvalitetniju opremu i servis, iz jednog izvora.

Potencijal Neofyton uspeha temelji se na zastupanju svetskih lidera u industriji prerade plastike i gume - Engel, Piovan, Eurochiller, Wintec, SIPA, MB Conveyors i Tria na tržištu Evrope (Srbija, Hrvatska, BIH, S.Makedonija, Crna Gora) i Afrike (Nigerija, Gana i Kamerun).

Projektovanjem, implementiranjem, praćenjem, automatizacijom i održavanjem više od 1.000 mašina za brizganje plastike Neofyton je pozicioniran u sam vrh prodavaca najmodernijih mašina za proizvodnju plastike. Profesionalan i obučen tim iz svih organizacionih struktura kompanije, opravdava stečeno poverenje klijenata i uliva im dodatnu sigurnost u poslovanju sa Neofytonom.

Neofyton posluje prema standardima ISO 9001:2015 uz konstantnu težnju ka daljem usavršavanju poslovanja, kao i usluga koju pružaju kupcima. Svoju uspešnost kompanija je dokazala stalnim ulaganjem u razvoj usluga i obezbeđenje kompletnog sistema rešenja za vaše poslovanje - trening, obuka, projektantske usluge, usluge konsaltinga, servisa, uvoza i isporuke opreme. Svoju ekspertizu usmerili su ka konstantnoj težnji da za svakog kupca kreiraju precizno i jedinstveno rešenje po sistemu 'ključ u ruke'.

Integracija sistema od "pametnih" mašina, servisa do "pametnih" fabrika i moderne proizvodnje prema najvišim standardima kvaliteta, produktivnost.

Kako bismo još više približili svoju uslugu i što brže odgovarali na zahteve kupaca servisni timovi su raspoređeni na nekoliko lokacija: Novi Sad, Zagreb, Skoplje, Lagos.

Za više informacija o njihovim proizvodima i uslugama, posetite zvaničnu web stranicu kompanije Neofyton na www.neofyton.com. Neofyton je partner koji vam može pomoći da ostvarite vaše tehnološke vizije i ciljeve.


O KOMPANIJI INMOLD GROUP

INMOLD GROUP je specijalizovana za proizvodnju visokokvalitetnih alata za brizganje plastike i proizvodnju robota. Slobodan, Dušica, Nevena i Dušan su druga generacija ovog porodičnog preduzeća, osnovanog 2006. godine u Požegi, Srbija.

Kompanija Inmold teži visokim standardima kvaliteta i kontinuiranom unapređenju proizvodnih procesa. Ako uporedimo taj datum i sadašnje vreme, primećujemo da se mnogo toga promenilo osim nekompromitovanog kvaliteta naših proizvoda.

Sa stručnim timom visoko kvalifikovanih inženjera i tehničara, Inmold je u mogućnosti da pruži širok spektar usluga koje uključuju dizajn i razvoj proizvoda, kompletnu proizvodnju alata i automatizaciju, testiranje pre isporuke, brizganje plastike, kao i strogu kontrolu kvaliteta.

Inmold Group danas ima više od 600 zaposlenih, sopstveni edukativni centar i izvozi svoje proizvode u preko 40 zemalja širom sveta.

Njihove alate odlikuje izuzetna izdržljivost, lako održavanje i povrh svega inovativnost. Inmold Group je jedinstven i po tome što ima mogućnost da izrađuje alate i za male posude, kao i za velike kante, bez obzira na broj gnezda.

Težnju ka perfekciji u konstrukciji i izradi alata su pretočili i u sektor IML automatizacije. Njihovi IML roboti su prepoznatljivi na tržištu po tome što su želje kupca u potpunosti pretočene u njih. To za kupca znači da pokazuju maksimalnu fleksibilnost prilikom konstrukcije IML robota, a zatim nastupa izrada i montaža komponenti, koja je sigurno na nivou izrade delova za alate. Takav izuzetan IML robot, prati i second-to-none post prodajna podrška širom sveta. Kao i kod alata, kupcima nude izradu kompletnih IML linija, bez obzira na veličinu proizvoda i broj gnezda.

Glavne odlike njihovih IML sistema su lakoća korišćenja, pouzdanost, izdržljivost i kvalitet. Svim našim klijentima obezbeđuju kompletnu obuku, koja se sprovodi u Inmold centru za testiranje, a nakon isporuke IML sistema, obuku i nadzor se vrše i u fabrici klijenta.

Posetite njihov sajt na www.inmold-ltd.com kako biste saznali više o njihovim proizvodima i uslugama koja nude, kao i kako biste se direktno povezali s njihovim timom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.