NavMenu

Vrtovi Ceraka dočekuju prve stanare krajem godine - Moderna oaza nadomak centra grada

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.11.2023. 08:54
Komentari
Podeli

(Foto: Finvest)
Ideal savremenog načina življenja koji je u neraskidivoj vezi sa prirodom konačno je nadohvat ruke - radovi na prvoj fazi izgradnje jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa zatvorenog tipa Vrtovi Ceraka, prvog takve vrste u ovom delu grada, privode se kraju, a useljenje je planirano za kraj godine.

Kvalitet izgradnje, dodir sa prirodom, kao i fantastična povezanost ovog dela grada sa ključnim saobraćajnicama, samo su neki od faktora koji su doprineli da svi stanovi u prvoj fazi budu prodati.

Ipak, za sve koji žele bazu u neposrednoj blizini Košutnjaka, na nadmorskoj visini od 200 metara koja omogućava viši kvalitet vazduha, investitor projekta, kompanija Finvest, ima dobre vesti. Manji broj stanova dostupan je u II fazi prodaje po ceni već od 2.200 EUR/m2 sa PDV-om i garažnim mestima od 16.000 do 20.000 EUR sa uračunatim PDV-om, a moguće je rezervisati i stanove u III fazi. U ponudi su stanovi od najmanjih dvosobnih, 45m2, do najvećih četvorosobnih, 110m2, a na raspolaganju je i dovoljan broj parking mesta u podzemnoj garaži, otkriva direktorka prodaje Tatjana Andrejić.

(Foto: Finvest)

- Kupci koji stanove isplaćuju avansno mogu ostvariti značajne popuste, dok kreditni kupci mogu ostvariti benefite za kreditiranje stanova u našem kompleksu u svim većim bankama sa kojima smo ostvarili saradnju. Takođe, u saradnji sa Ikeom, pripremamo prodajnu kancelariju i pokazni stan koji će se nalaziti u jednom od stanova u fazi I i iz koje ćemo prodavati preostale stanove – napominje Andrejićeva dodajući da su stanovi opremljeni vrhunskim materijalima i opremom, a neki od renomiranih brendova koji su oplemenili uređenje su Bosal sigurnosna vrata, Laufen sanitarije, Grohe baterije, Horman garažna vrata, Knauf izolacioni materijali.


Krovne terase za uživanje i opuštanje

Poseban akcenat je na zelenim površinama kojima Vrtovi Ceraka opravdavaju svoj naziv. Čak 6.000 kvadrata unutar kompleksa biće prekriveno zelenim površinama i kreiraće jedinstvenu oazu u kojoj će budući stanari svih uzrasta pronaći preko potrebno utočište, mesto za relaksaciju, ali i štit od vetrova, gradske buke i prašine.

Svaka biljna vrsta u okviru kompleksa pažljivo je birana, pa će Vrtove, prema zamisli Tijane Radovanović, autorke projekta pejzažne arhitekture i idejne kreatorke vrtova i svih zelenih površina, krasiti večito zeleni četinari, listopadno drveće koje svakoj sezoni daje nove boje, cveće koje budi sva čula.

Sastavni deo parternog uređenja je teretana na otvorenom, kao i igralište za mališane koje će stanari Vrtova moći ekskluzivno da koriste, što će obradovati mlade porodice koje čine značajan procenat kupaca i interesenata.

Jedna od prepoznatljivih odlika Vrtova Ceraka svakako su i jedinstvene krovne terase koje će predstavljati ekskluzivan kutak za uživanje u zalascima sunca i nesmetanom pogledu ka Avali, Šumadiji, Košutnjaku i panorami koja seže čak do Fruške gore.

- Za buduće stanare upravo pripremamo krovne terase za uživanje i opuštanje, kao i zajedničko zatvoreno dvorište u kom će moći i da se rekreiraju i zabave sa najmlađima – navodi Andrejićeva.

(Foto: Finvest)

Veoma bitna odlika ove lokacije jeste i nadmorska visina od 200 metara, što je za čitavih 125m više u odnosu na gradsko jezgro i Novi Beograd. Ova visinska razlika utiče na efikasnije provetravanje lokacije, a što će budućim stanarima Vrtova Ceraka omogućiti viši kvalitet vazduha.


Video nadzor, ulaz pomoću kartice

Posebna pažnja posvećena je bezbednosti što omogućava preko potrebni osećaj sigurnosti, ali i dodatni komfor stanarima Vrtova. Svaki stanar će u kompleks ulaziti pomoću kartice, a svaki objekat će dodatno imati i sigurnosne mere poput video nadzora, ali i fizičkog obezbeđenja.

Stanari će većinu svojih svakodnevnih obaveza moći da završe u okviru samog kompleksa, imajući u vidu da je poslovni deo Vrtova Ceraka pozicioniran u prizemnom delu objekta. Kompleks broji 30 lokala različitih površina, sa posebnim spoljnim pristupom. Sve ovo pogoduje ne samo budućim stanarima, već i vlasnicima i zakupcima poslovnog prostora za širok spektar delatnosti.

Kada i požele da napuste kompleks, to neće biti stresno kao u drugim delovima grada, jer se Vrtovi Ceraka nalaze u blizini ključnih saobraćajnica. Pored Bulevara patrijarha Pavla, koji će nakon rekonstrukcije omogućavati brzu konekciju do Mosta na Adi i Unutrašnjeg magistralnog prstena, tu je i lak pristup mreži najvažnijih auto-puteva u zemlji, obzirom da je obilaznica oko Beograda na svega pet minuta udaljenosti od kompleksa. Takođe, u budućnosti će se u blizini Vrtova nalaziti i metro stanica koja će budućim stanarima omogućiti kvalitetnu i brzu vezu sa centralnim gradskim opštinama, kao i drugim delovima Beograda.


Ušteda energije

Stanovi unutar Vrtova Ceraka projektovani su tako da pružaju udobno sređen prostor sa velikim prozorskim otvorima i osunčanim terasama koje omogućavaju mnogo svetla. Autori projekta, arhitekte profesor Milan Vujović i Aleksandar Šavikin, koji su koncipirali ovo jedinstveno naselje i stanove, zajedno sa investitorom su posebnu pažnju usmerili na umanjenje buke, pa se zidovi između stanova zidaju "fonoblokovima", dok se u slojevima podova stanova ugrađuju specijalni materijali za umanjenje "udarne buke".

Uštedi energije doprinose principi moderne gradnje kojom se postižu značajna poboljšanja energetske efikasnosti i vodi računa o čovekovoj okolini. Objekti unutar kompleksa pripadaju visokorangiranom energetskom razredu B. Pri tom, pojedinačno merenje utrošene toplotne energije u stanovima vršiće se pomoću kalorimetra što će omogućiti efikasniju kontrolu potrošnje i troškova grejanja.


Finvest – Garancija kvaliteta

Iza projekta Vrtovi Ceraka stoji Finvest sa partnerima. U pitanju je domaća investiciona kompanija koja je za više od 15 godina poslovanja ostvarila značajne reference u izgradnji visokokvalitetnih stambenih objekata u Beogradu.

Kompanija Finvest zadužena je za obavljanje svih aktivnosti, počev od izrade analize opravdanosti ulaganja, pripreme biznis plana, preko marketinga, prodaje i izgradnje, pa sve do isporuke nekretnina krajnjim kupcima i postprodaje.

(Foto: Finvest)

Pri tom, implementacija najmodernijih softverskih rešenja i alata tokom celokupnog trajanja ciklusa upravljanja projektom u značajnoj meri doprinosi efikasnosti i kvalitetu izvedenih radova. Jedan od tih alata koji pravi značajnu razliku svakako je i Building Information Modeling (BIM) - softversko rešenje koje inženjerima Finvesta omogućava najviši stepen kontrole u realizaciji projekta što maksimalno povećava kvalitet svih radova uz poštovanje predviđenih rokova izgradnje. Upotrebom BIM softvera takođe se omogućava i potpuna kontrola budžeta gradnje što takođe utiče na projektovanu dinamiku radova.

Pri svemu ovome integritet i visoki etički standardi su osim profesionalizma i stručnih kompetencija, temelji na kojima kompanija gradi svoju reputaciju i na kojima bazira dalji rast poslovanja.

"Private Equity Real Estate" je biznis model koji Finvest pionirski uspešno primenjuje na već nekoliko projekata. Potencijali tog modela, reputacija Finvest-a i kompetencije njegovih stručnjaka omogućavaju mu da stremi ka čelnim pozicijama investicionog menadžmenta u regionu.


Fotogalerija
Vrtovi Ceraka
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.