NavMenu

Kompanija Untermolo planira gradnju solarne elektrane u Subotici - Na zemljištu bivše Azotare biće postavljeno 10.920 panela

Izvor: eKapija Petak, 18.08.2023. 09:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Andreas Gücklhorn)Ilustracija
Novosadska kompanija Untermolo planira da u Subotici izgradi solarnu elektranu Bikovo 1, a Grad Subotica doneo je rešenje, kojim se utvrđuje da je potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu za ovaj projekat.

Projektovana snaga solarne elektrane iznosi 5 MW, a planirana je na površini od oko 6 ha, južno od solarne elektrane Bikovo. Reč je o zemljištu uz bivšu Azotaru.

- Projekat solarne elektrane Bikovo i projekat solarne elektrane Bikovo 1 su dva odvojena projekta, s tim što se priključno razvodno postrojenje solarne elektrane Bikovo nalazi u istom objektu gde i trafostanica solarne elektrane Bikovo 1 - piše u rešenju.

Prema idejnom projektu, koji je izradila firma Elektrovat doo Beograd, prema koncepciji investitora, solarna (fotonaponska) elektrana instalisane snage u panelima od oko 5,95 MWp, odnosno 5 MW na AC strani.

Ceo kompleks će se sastojati od fotonaponskog polja koje će biti sastavljeno od 10.920 fotonaponskih panela, kao i od 28 invertora za priključak na AC distributivnu mrežu.

Za potrebe predaje električne energije u distributivnu mrežu, planira se izgradnja trafostanice TS2 i prostorije 20 kV priključnog rasklopnog postrojenja (PRP) u okviru TS2. Trafostanica TS2 nije predmet ovog idejnog rešenja već je obuhvaćena u IDR-u za fotonaponsku elektranu Bikovo.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.