NavMenu

RGZ: Ujedinjene nacije pohvalile rad srpskog katastra kao primer svetske prakse

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.08.2023. 13:46
Komentari
Podeli
RGZ (Foto: Print screen / Google maps)RGZ
Na 13. zasedanju Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama Republički geodetski zavod je još jednom prepoznat "kao institucija koja svojim reformama i rezultatima služi kao primer svetske prakse i recept za mnoge zemlje sveta".

- Ujedinjene nacije pohvalile su doprinos Republičkog geodetskog zavoda i Republike Srbije na pripremi strateških okvira i materijala za efikasnu i široku primenu Integrisanog okvira za geoprostorne podatke Ujedinjenih nacija. Takođe, u okviru prezentacija najboljih svetskih praksi, predstavnici Svetske banke i Ujedinjenih nacija su izdvojili Republički geodetski zavod kao instituciju koja je efikasno sprovela digitalizaciju svojih poslovnih procesa i usluga zahvaljujući korišćenju inovativnih rešenja, dobroj organizaciji, kao i efikasnoj izmeni neophodnih zakonskih okvira i politika. Naglašeno je i da je Srbija među prvima u svetu izradila Akcioni plan za implementaciju Integrisanog okvira za geoprostorne podatke kao i Socio-ekonomske studije uticaja geoprostornih podataka - navedeno je na sajtu RGZ-a.


Konferencije o integraciji statističkih i geoprostornih podataka

RGZ će biti organizator Konferencije o integraciji statističkih i geoprostornih podataka 4. i 5. oktobra 2023. godine u Beogradu zajedno sa Ekonomskom komisijom Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), Organizacijom Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu i Eurostat-om.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.