NavMenu

SIEPA objavila konkurs za dodelu bespovratnih sredstava izvoznicima

Izvor: eKapija Petak, 13.05.2011. 11:02
Komentari
Podeli

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) objavila je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava izvoznicima u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, za novac mogu konkurisati pojedinačne firme i udruženja kompanija, a kako ističu u SIEPA, ove godine se prvi put dodeljuju sredsta za otvaranje predstavništava u inostranstvu.

Program pomoći izvoznicima objavljen je na sajtu SIEPA i dnevnim listovima "Politika", "Danas" i "Press", a rok za podnošenje prijava je 13. jun.

Tim programom je predviđena pomoć izvoznicima za sertifikaciju, resertifikaciju, istrživanje tržišta, izradu dizajna proizvoda, izradu novog pakovanja, organizovanje nastupima na inostranim tržištima, sajamskim nastupima.

Kako se navodi, SIEPA refundira do 50% troškova tih aktivnosti kompanija, bez poreza na dodatu vrednost.

Na konkursu SIEPA mogu učestovati firme, koje su pozitivno poslovale u 2009. ili 2010. godini, kao i da su ostvarile minimum 20% prihoda na stranom tržištu ili imali izvoz od najmanje 50.000 EUR u proizvodima ili 25.000 EUR u uslugama. Uslov za izvoznike usluga tekstilnog i industrijskog dizajna je da su u prethodnoj godini izvezli uslugu bilo kog iznosa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.