NavMenu

Aman Sveti Stefan ponovo otvoren

Izvor: Mina Subota, 15.07.2023. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/roemi62)
Hotelski rizort Aman Sveti Stefan od petka je ponovo otvoren.

Vile na ostrvu u petak su bile pod ključem, dok je od hotelskih kapaciteta u funkciji vila Miločer, za čije je goste rezervisana Kraljičina plaža, javlja Televizija Vijesti.

Na Kraljevu plažu mogu i drugi posjetioci, ali ako ležaljke plate 200 EUR.

Kada je riječ o samom ostrvu Sveti Stefan, ono je odranije otvoreno za turističke obilaske, ali nije bilo puno posjetilaca jer turisti uglavnom nijesu informisani o turama, prenosi portal Vijesti.

Svetim Stefanom se ponovo može šetati. Ipak, kapija je tokom dana uglavnom bila pod katancem, a da bi se otvorila, neophodno je da platite 25 EUR.

Kako je najavljeno iz Amana, do kraja ljetnje sezone, po toj cijeni posjetioci, uz vodiča, imaće priliku da izaberu jedan od šest termina za šetnju ostrvom, dok je za djecu do 12 godina ulaz besplatan.

Gostima Amana od petka je omogućen boravak u vili Miločer, a Kraljičina plaža rezervisana je samo za njih.

Za razliku od Kraljičine plaže, gdje mogu boraviti samo gosti rizorta, na Kraljevu plažu mogu da dođu i drugi gosti, ali ako su voljni da ležaljke plate 200 EUR.

Mještani Svetog Stefana, proteklih godina su protestovali zbog zabrane prilaska Kraljičinoj plaži, pa je zakupac Sveca Adriatic properties zatvorio rizort.

U međuvremenu su, zajedno sa Vladom, pronašli zajednički jezik.

- Ta mala Kraljičina plaža, ona je bila zatvorena cijeli dan i noć. Sada je ta plaža otvorena, ali je otvorena tako da od osam sati ujutru do osam sati naveče imaju specijalni režim. Mi smo na to morali da pristanemo - rekao je predsjednik Mjesne zajednice Sveti Stefan, Vladislav Mitrović.

Mitrović tvrdi da se, za razliku od ranijih godina, zakupac više ne ponaša kao okupator, već sarađuje sa mještanima pa, kako dodaje, kad već nije pod upravom države, Sveti Stefan i pod tuđim vlasništvom treba i može da bude na korist i lokalnoj zajednici.

A i, kako je rekao, osim Kraljičine plaže, mještanima i onima koji nijesu gosti hotela, pristupačne su sve ostale.

Što se tiče turističkih obilazaka ostrva, iz Amana su kazali da će zimi ulaznica biti 10 EUR, dok će van sezone ture biti besplatne za sve obrazovne institucije sa teritorije Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.