NavMenu

Nemačka kompanija Hansgrohe otvorila fabriku sanitarne opreme u Valjevu - Planirano zapošljavanje 1.000 radnika

Izvor: eKapija Utorak, 27.06.2023. 13:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/4045)Ilustracija
Nemačka kompanija Hansgrohe otvorila je fabriku sanitarne opreme u Valjevu, a investicija je vredna 85 mil EUR. Kako se navodi u saopštenju, trenutno na novoj lokaciji u Valjevu radi nešto manje od 100 ljudi. Na duži rok, u planu je zapošljavanje 1.000 radnika.

- Ova fabrika je deo naše globalne proizvodne strategije, koja ima za cilj održavanje kratkih i sigurnih lanaca snabdevanja i transportnih puteva. Sa zadovoljstvom dočekujemo dolazak naših srpskih kolega u porodicu Hansgrohe - rekao je tom prilikom Hans Jürgen Kalmbach, generalni direktor kompanije Hansgrohe.

Prema rečima Franka Semlinga, direktora prizvodnje kompanije Hansgrohe, sa nove lokacije, brzo i efikasno može da se zadovolji sve veća potražnja za proizvodima u Evropi.

U budućnosti će se u Valjevu proizvoditi pretežno proizvodi pod brendom Hansgrohe.

Kako se dodaje u saopštenju, u junu su radnici u Valjevu već počeli da rade na montaži, a ostale oblasti proizvodnje će se postepeno otvarati u nedeljama koje su pred nama. Sve naše nove kolege će biti obučene u Šiltahu, centrali kompanije, nekoliko nedelja unapred.

Hansgrohe fabrika u Valjevu izgrađena je na parceli od 130.000 m2 i predstavlja najodrživiju lokaciju unutar Hansgrohe Grupe, ističe se u saopštenju.

Hansgrohe ima proizvodne lokacije u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, SAD i Kini, a sada i u Srbiji. Sa brendovima AXOR i Hansgrohe, kompanija iz Švarcvalda je vodeći proizvođač u sektoru kupatila i kuhinje u pogledu inovacija, dizajna i kvaliteta.

U 2022. godini, Grupa je ostvarila prihod od 1,528 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.