NavMenu

U Beogradu osnovan Institut za održivi razvoj i prosperitet - "INORP će doprineti jačanju ekonomskih veza Crne Gore i Srbije"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.06.2023. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo finansija)
Institut za održivi razvoj i prosperitet (INORP), koji je otvoren u Beogradu, trebalo bi da doprinese jačanju ekonomskih i svih drugih veza Crne Gore i Srbije, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je izrazio uverenje da će Institut, u odnosu na definisane programske ciljeve, a naročito imajući u vidu ozbiljne ljude osnivače, članove i prijatelje Instituta, doprineti razvoju, ne samo države Srbije, već i regiona, a samim tim i jačanju ekonomskih i svih drugih veza Crne Gore i Srbije.

- U odnosu na ideje oko kojih smo se udružili, a to su - podsticanje društvenog i privrednog razvoja, kreiranje atraktivne investicione klime, naročito sa aspekta novih tehnologija i inovacija, snaženje ekonomskog zajedništva država regiona, na odgovoran i održiv način, Institut bi trebalo da da puni doprinos i našem zajedničkom cilju, a to je punopravno članstvo država Zapadnog Balkana u EU - kazao je Damjanović na otvaranju INORP-a.

Kako je saopšteno iz Ministartsva finansija, Damjanović, koji je imenovan za počasnog predsednika Upravnog odbora INORP-a, naglasio je da će, sa zadovoljstvom, svoje dosadašnje profesionalno iskustvo i ekonomske kompetencije, staviti na raspolaganje novoosnovanom Institutu i pružiti nesebičan doprinos njegovom budućem radu.

Institut je formirala grupa eminentnih stručnjaka i istomišljenika, ujedinjenih u ideji stvaranja održivog, prosperitetnog, stabilnog i evropskog ambijenta Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Tokom otvaranja Damjanović se sastao sa Davidom Vujićem, predsednikom Saveta Instituta, jednim od kreatora programa "Apolo" koji živi i radi u SAD, a svoj građanski i naučni potencijal je stavio i u službu naučnog i tehnološkog razvoja Srbije i regiona.

Damjanović je Vujiću uputio zvaničan poziv da poseti Crnu Goru i da podršku programu lansiranja prvog crnogorskog satelita, koji, uz podršku Vlade Crne Gore realizuje grupa mladih, ozbiljnih i odlučnih naučnika i stručnjaka iz Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.