NavMenu

U Sarajevu kreće sa radom e-GO Car sharing sistem - U prvoj fazi na raspolaganju 20 lokacija

Izvor: eKapija Subota, 17.06.2023. 14:16
Komentari
Podeli
(Foto: e-GO photo by Jasmin Agović)
Projekat e-GO Car Sharing u BiH prezentovan je danas predstavnicima medija, a od 26. juna će biti predstavljen i dostupan građanima Sarajeva.

e-GO Car Sharing je inovativno i održivo rješenje za gradski prevoz koji je preopterećen brojem automobila, što uzrokuje problem parkinga, a ujedno je i ekološki prihvatljivo, budući da su sva vozila električna. Pojam Car Sharing je oblik kratkoročnog najma automobila u urbanim sredinama koja podrazumijeva korištenje vozila uz potpunu samostalnost i komociju upravljanja.

- Oduševljeni smo što nakon višemjesečnih priprema građanima i medijima predstavljamo naš revolucionarni projekat. e-GO Car Sharing predstavlja inovaciju na domaćem tržištu u transportnoj industriji, pružajući održivo i pogodno rješenje koje je u skladu sa našom vizijom za zeleniju i pametniju budućnost. Korištenjem električnih vozila cilj nam je da smanjimo emisiju ugljika, ublažimo saobraćajne gužve i poboljšamo kvalitet zraka u našim gradovima, te tako kreiramo jedan novi urbani stil življenja - istakla je Aldina Hadžić, direktorica e-GO te pozvala sve zainteresovane na Dan za građane 26. juna da isprobaju ovu uslugu.

Građani kao i turisti imaće u početnog fazi projekta na raspolaganju dvadesetak lokacija kroz kontinuitet postavljanja i širenja u naselja od Aerodroma do Baščaršije gdje će moći preuzeti, ali i parkirati vozilo te bez opterećenja nastaviti šetnju po gradu i obavljanje svojih privatnih i poslovnih obaveza.

- e-GO nudi brojne prednosti pojedincima, kompanijama, institucijama i pruža pristupačnu alternativu posjedovanju automobila. Sa našom mobilnom aplikacijom prilagođenom korisnicima, korisnici mogu lako locirati, rezervisati i otključati svoje odabrano vozilo. Izborom e-GO-a, građani doprinose čišćem okruženju i igraju aktivnu ulogu u izgradnji održivije budućnosti - poručila je Hadžić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.