NavMenu

"Siemens" širi proizvodnju vetrogeneratora u subotičkoj fabrici

Izvor: Beta Ponedeljak, 25.04.2011. 11:05
Komentari
Podeli

Kompanija "Siemens" uskoro će početi realizaciju investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta fabrike vetrogeneratora u Subotici, najavio je direktor sektora energije u kompaniji "Siemens" u Beogradu Dušan Muškatirović.

On je novinarima kazao da bi ta investicija trebalo da bude završena do kraja 2012. godine i omogući povećanje broja zaposlenih u subotičkoj fabrici, u kojoj sada radi 500 ljudi.

- Fabrika u Subotici će po proizvodnji postati jedan od vodećih pogona kompanije "Siemens" u regionu - naglasio je Muškatirović.

Kako su agenciji Beta kazali u beogradskom ogranku kompanije "Siemens", tačan iznos investicije i broj novih radnih mesta kompanija još ne može da objavi, jer su u toku finalni dogovori oko vrednosti ulaganja.

"Siemens" fabrika u Subotici proizvodi generatore za vetroelektrane, trofazne vučne motore za električne lokomotive, statore sinhronih generatora i montira pretvarače za solarne panele i vetroelektrane.

Nemačka kompanija "Siemens" je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, ima 410.000 zaposlenih i usluge pruža u više od 190 zemalja. Kompanija "Siemens" u Srbiji osnovana je 1996. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Industrija

Bankrotirao popularni srpski brend

Popularni brend Ivica i Majica danas je na svojoj zvaničnoj stranici na fejsbuku objavio bankrot. Na svojim društvenima mrežama oni su podelili video u kojem su napisali da je došlo do kraja njihovog poslovanja. "Kraj jedne bajke" stoji u opisu ovog videa. Radnja koja se nalazi u centru grada oblepljena je natpisom na kom piše bankrot. Vladimir Nićiforović, vlasnik ove kompanije za Blic Biznis kratko je prokomentarisao da je najveći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.