NavMenu

Obscale iz Srebrenika planira širenje na azijsko i američko tržište - Sledi i pokretanje proizvodnje kozmetičkih preparata

Izvor: Poslovne novine Utorak, 04.04.2023. 16:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/ falco)Ilustracija
Kompanija Obscale iz Srebrenika planira strateški važno širenje svog tržista na Aziju i Ameriku.

- Kad su u pitanju investicije, planiramo proširenje proizvodnog pogona u odjelu Pharm Scale, vezano za dodatke prehrani na 125.000 gotovih proizvoda dnevno. Zatim planiramo pokretanje proizvodnje za kozmetičke preparate sa kapacitetom 50.000 gotovih proizvoda dnevno, kao i proširenje pogona za proizvodnju fitofarmaceutskih proizvoda na 250.000 proizvoda dnevno - istakao je u intervjuu za Poslovne novine Ešef Ćosić, suvlasnik i direktor Obscale.

Osim proširenja proizvodnih kapaciteta, planiraju i nova zapošljavanja još 120 radnika u odjelu prodaje, zatim 25 marketing menadžera, kao i 25 programera.

- Poslovanje naše kompanije u 2022. godini možemo ocijeniti kao iznimno uspješno, s obzirom na značajno povećanje prihoda i dobiti u odnosu na prethodne godine. Dok je u 2020. ostvareni prihod iznosio 34.754 KM, a dobit 2.806 KM, već u 2021. prihod je značajno porastao na 1,03 mil KM, a dobit na 84.743 KM. U 2022. ostvarili smo još veći rast na impresivnih 5,94 mil KM prihoda, što je više nego petostruko povećanje u odnosu na 2021. godinu, dok je dobit dosegla 984.153 KM - istaknuo je Čosić.


Obscale je inovativna kompanija osnovana 13. maja 2019. godine. Djeluje u skolopu nekoliko različitih oblasti: Scale Development (odjel za razvoj softverskih rjesenja), Scale Lead (Performance Marketing Affiliate Network platforma) i Pharm Scale (Fitofarmaceutska proizvodnja).

Grupacija Obscale trenutno broji 143 zaposlenika, koji rade u različitim sektorima.

- Kroz naše raznolike proizvode i usluge, nastojimo ispuniti zahtjeve širokog spektra klijenata, te izgraditi dugoročne i pouzdane poslovne odnose - dodaje Ćosić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.