NavMenu

Očekivani završetak izgradnje gasne interkonekcije sa Bugarskom na jesen

Izvor: eKapija Sreda, 15.03.2023. 17:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Reinhard Tiburzy/shutterstock.com)Ilustracija
Završetak izgradnje gasne interkonekcije sa Bugarskom planiran je na jesen, a time ćemo se povezati sa izvorima prirodnog gasa iz Azerbejdžana, Kaspijskog regiona, kao i sa LNG terminalima u Grčkoj, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović prilikom razgovora sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Petkom Dojkovim o napretku radova na izgradnji novog gasnog interkonektora Niš-Dimitrovgrad.

- Regionalna saradnja u snabdevanju gasom u jugoistočnoj Evropi je važna kako bismo zajedno sagledali potencijale izgradnje novih interkonekcija, potrebne kapacitete, potrošnju i mogućnosti obezbeđivanja stabilnog snabdevanja - rekla je Đedović, navodi se na sajtu Vlade.

Dojkov je naglasio da Bugarska i Srbija razvijaju aktivan dijalog u mnogim oblastima i da je poslednjih godina veoma uspešna saradnja u saobraćajnom i energetskom povezivanju.

- Evropska unija je finansijski podržala izgradnju gasne interkonekcije dveju zemalja, dajući time doprinos većoj energetskoj sigurnost i nezavisnosti, koja je posebno značajna zbog posledica rata u Ukrajini - navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.