NavMenu

Počeli sajmovi posvećeni drvnoj industriji - Vrednost izvoza nameštaja od drveta prošle godine 354 mil USD

Izvor: eKapija Sreda, 08.03.2023. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kolbakova Olga/shutterstock.com)Ilustracija
Vrednost izvoza nameštaja od drveta prošle godine iznosila je 354 mil USD i povećana je za približno 8% u odnosu na 2021. godinu, sa tendencijom daljeg rasta, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

On je, nakon otvaranja Međunarodnog sajma drvne industrije ALL4WOOD BALKANS, kao i Međunarodnog sajma stolarije WINDOW SHOW BALKANS, kojem je prisustvovao i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, izrazio uverenje da industrija nameštaja u Srbiji može da poveća svoje kapacitete i da kvalitetom proizvoda i dizajnom bude konkurentna na domaćem i stranom tržištu, navedeno je na sajtu Vlade.

Ministar je istakao da je drvna industrija Srbije, zajedno sa poljoprivredom, metalskom i IT industrijom, oslonac razvoja zemlje, ukazavši na to da u našoj drvnoj industriji, zajedno sa šumarstvom i papirnom industrijom, radi 55.000 radnika.

Ambasador Turske je poručio da upravo ovakvi sajmovi otvaraju nova vrata ka novim partnerstvima.

ALL4WOOD BALKANS je međunarodni sajam drvne industrije, iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata i mašina za obradu drveta i dodatne opreme, koji se održava od 8. do 11. marta na Beogradskom sajmu. U istom periodu održava se i Međunarodni sajam prozora, vrata, stakla i opreme - WINDOW SHOW BALKANS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.