NavMenu

Konzorcijum građana kupuje prehrambenu industriju "Sloga", u okviru koje radi i fabrika mineralne vode Mivela

Izvor: Glas javnosti Četvrtak, 16.02.2006. 17:27
Komentari
Podeli

Opština Trstenik pokrenula je inicijativu za osnivanje Konzorcijuma građana Srbije i dijaspore radi učešća u privatizaciji strateškog trsteničkog preduzeća "Nova Sloga", izjavio je predsednik te opštine Radovan Radović.


Interes opštine Trstenik je da građani sopstvenim sredstvima otkupe `Slogu` na predstojećem tenderu, jer će cela opština od te privatizacije imati koristi kada se pokrene preduzeće i `povuče` poljoprivrednu i prerađivačku industriju, uposli radnike i seljake i doprinese privrednom razvoju čitavog regiona.

Trsteničko preduzeće "Nova Sloga" ima 150 zaposlenih i faktički od kada je u sastavu "Srbijašuma" već pet-šest godina je "umrtvljeno", rekao je Radović i dodao da "neće dopustiti da hrvatske firma `Agrokor` kupi najznačajniji deo `Sloge`, Fabriku mineralne vode `Mivela`".

"Sloga" u sastvu ima 31,5 hektara zemljišta, plantažu jabuka, vinograd, farmu, klanicu, hladnjaču, destileriju alkohola, proizvodnju začina, sušaru, vinski podrum i fabriku mineralne vode "Mivela".

Konzorcijum "Mivela" zamišljen je kao investicioni fond nekoliko hiljada građana Srbije koji će uložiti po 1.000 i više dinara za otkup 70 odsto kapitala preduzeća čija je procenjena vrednost oko 3,5 miliona evra, a evidentirani gubici oko 1,2 miliona evra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.