NavMenu

Miloš Teodosić najbolji košarkaš Evrope za 2010. godinu

Izvor: eKapija Subota, 19.02.2011. 13:33
Komentari
Podeli

Miloš TeodosićMiloš Teodosić

Plejmejker reprezentacije Srbije i "Olimpijakosa" Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg evropskog košarkaša u izboru FIBA Evrope.

Teodosić se na prvom mestu našao tik ispred Pol Gasola, koji je prestižnu nagradu dobijao u poslednje dve godine.

Glasanje je obavljeno u dva dela. Gasol je imao malu prednost košarkaških stručnjaka i eksperta (203 glasa naspram 195 Teodosićevih), ali je srpski košarkaš ubedljivo pobrao simpatije i bio prvi u izboru navijača sa 13160 glasova, dok je Španac imao svega 6213.

Teodosić je u 2010. godini proglašen za MVP igrača regularnog dela Evrolige i sa prosečno 13 poena, pet asistencija i dve ukradene lopte vodio "Olimpijakos" do finala elitnog takmičenja u kojem su poraženi od Barselone.

Fenomenalni plejmejker je odličnu sezonu na klupskom nivou krunisao nastupom na Mundobasketu gde mu je finale sa reprezentacijom Srbije izmaklo nakon čuvenog meča i krađe u duelu sa Turskom.

Teodosić je u četvrtfinalnom duelu sa Španijom postigao odlučujuću trojku sekundu pre kraja i srušio do tada zvaničnog šampiona sveta, a na šampionatu u Turskoj beležio je prosečno 11 poena, šest asistencija i tri skoka po utakmici.

Predsednik FIBA Evropa Olafur Rafnson čestitao je Teodosiću na prestižnoj nagradi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.