NavMenu

U Zrenjaninu predstavljena vozila i oprema za reagovanje u vanrednim situacijama u vrednosti od 241.600 EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.11.2022. 14:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fotosr52/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat Interreg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija "Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija" promovisan je na platou ispred Gradske kuće, predstavljanjem nabavljenih vozila i opreme, u ukupnoj vrednosti od 241.600 EUR.

Kako je istakao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, ovaj projekat predstavlja nastavak aktivnosti započetih 2017. godine, kroz projekat "Zajedničko upravljanje rizicima od poplava".

- Posebno mi je drago što u ovom projektu imamo dobru saradnju s Kikindom i Temišvarom, i tamošnjim institucijama koje se tiču vanrednih situacija, a ova i prethodne donacije, koje ukupno dostižu 750.000 EUR, što je ozbiljna cifra, pokazatelj su da se veoma ozbiljno bavimo ovom tematikom - istakao je gradonačelnik i dodao da Grad Zrenjanin, u saradnji sa Regionalnim centrom za razvoj Banat, priprema i projekte za apliciranje u aktuelnom pozivu prekogranične saradnje, stoji na zvaničnoj internet stranici Grada.

Kako je dodao, ovim se "zaokružuje sistem za reagovanje u vanrednim situacijama na teritoriji Grada Zrenjanina".

Ukupna vrednost projekta je 1.283.903,82 EUR, a menadžer projekta Aleksandar Đurić objašnjava da je trajanje projekta 18 meseci i da on uključuje pet partnera. Realizator projekta "Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija" na teritoriji srpskog dela Banata je Regionalni centar za razvoj Banat Zrenjanin, koji je u njega uključio gradove Zrenjanin i Kikindu, dok su partneri u Rumuniji Međuopštinska razvojna asocijacija za upravljanje vanrednim situacijama- ADIVEST iz Temišvara - vodeći partner, Inspektorat za vanredne situacije Banat okruga Timiš - ISU TIMIS i Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš.

Za grad Zrenjanin nabavljeni su kamion cisterna – za pijaću vodu, kapaciteta 8.000 litara, minibus – za prevoz 21 osobe, mašina za punjenje kesa sa peskom, elektro-viljuškar, terensko vozilo - pick up i prateća oprema: motorne testere, radio stanice, baterijske lampe, produžne merdevine, vatrogasna creva, maske, ručna kolica, sklopivi kreveti, prsluci za spasavanje, uniforme i dron. Nova oprema konsolidovaće kapacitete i performanse lokalnih, okružnih i regionalnih zajedničkih specijalizovanih interventnih jedinica. Istovremeno, ova oprema će olakšati planiranje i sprovođenje budućih zajedničkih akcija i intervencija. Takođe, u narednom periodu, u okviru projektnih aktivnosti predviđeno je i organizovanje studijskih poseta i prezentacija upotrebe nabavljenih sredstava, izvođenje obuka iz oblasti civilne zaštite, kao i izvođenje zajedničke taktičko-pokazne vežbe, stoji na sajtu Grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.