NavMenu

EFSF izabrao Eurobank EFG Grupu za primarnog trgovca obveznicama

Izvor: eKapija Petak, 21.01.2011. 08:47
Komentari
Podeli

Evropski fond za finansijsku stabilnost (EFSF) odredio je Eurobank EFG Grupu za primarnog trgovca obveznicama na međunarodnim tržištima. Eurobank EFG Grupa izabrana je kao jedna od 44 međunarodne finansijske institucije, koje će imati ulogu primarnih trgovaca obveznicama EFSF-a. Drugi primarni trgovac u Grčkoj je Nacionalna banka Grčke.

Evropski fond za finansijsku stabilnost osnovale su zemlje članice evrozone i on predstavlja deo ukupnog paketa od 750 mlrd EUR, na osnovu Odluke donete 9.5.2010. EFSF može da emituje obveznice u vrednosti do 440 mlrd EUR, za koje garantuju zemlje članice evrozone, kako bi se pokrile potrebe za kreditiranjem onih zemalja evrozone koje se suočavaju sa poteškoćama u finansiranju na međunarodnim tržištima, pod uslovima koji su dogovoreni sa Evropskom unijom, Evropskom centralnom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom.

Sve tri vodeće međunarodne rejting agencije su EFSF-u dale najveći kreditni rejting. Irska je prva zemlja koja se pridružila ovom mehanizmu, dok Grčka nije obuhvaćena EFSF-om, već posebnim mehanizmom podrške.

U okviru ispunjenja ovog plana, EFSF je nastavio da traži primarne trgovce za obveznice koje će izdavati. Kriterijumi za izbor primarnih trgovaca podrazumevali su njihovo međunarodno prisustvo, stručan kadar, proverenu sposobnost u pogledu distribucije obveznica kupcima i sveobuhvatno poznavanje ove oblasti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.