NavMenu

Vlasnik Violete Petar Ćorluka gradi luksuzni hobit kamp u Makarskoj

Izvor: Nezavisne novine Subota, 03.09.2022. 13:33
Komentari
Podeli
(Foto: Tom Wheatley/Unsplash)
Petar Ćorluka, vlasnik Violeta grupe, najveće regionalne tvornice higijenskih potrepština, od nedavno i vlasnik tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina, posljednjih godina sve suverenije ulazi i u turističku branšu.

Ćorluka je potvrdio kupnjom hotela Hrvatska, kampa Urania te na proljeće ove godine i hotela Mirjam u Makarskoj. Uz ovu recentnu akviziciju, hotel Mirjam, čiji je vlasnik od aprila 2022. godine i s čijim je poslovanjem, kaže, izuzetno zadovoljan, najzanimljivija investicija ovog Gruđanina o kojoj se već godinama govori jest tzv. turističko naselje na području Biloševca, piše Makarska Danas.

Tačnije, Ćorluka tamo želi graditi svojevrsni hobit kamp, zelene, luksuzne i samoodržive zemunice koje, po opisu koji je iznio, idu prema sve popularnijem glampingu.

Nedavno je imao sastanak s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, a hercegovački preduzetnik otkrio je u kratkim crtama o čemu se radi.

- Iznio sam gradonačelniku svoje viđenje investicije, a to je da nam nije do betonizacije i apartmanizacije te da nam profit nije na prvom mjestu. Želimo Makarskoj donijeti novu turističku vrijednost, jer Makarska je definitivno preizgrađena i nedostaje joj kapaciteta visoke kvalitete. Ranije smo komunicirali kako bismo gradili hotel s pet zvjezdica, ali odustali smo od toga, Makarskoj ne treba još jedan veliki hotel s pet zvjezdica, za koji uostalom treba osigurati i visokokvalitetnu radnu snagu. Stoga smo se okrenuli drugoj ideji. Želimo graditi nešto na ekološkim osnovama i da pritom to bude vrlo visoke kvalitete i luksuzno, a smještajni kapaciteti nikako neće biti veliki, ne idemo na to. I sve masline koje su na tom zemljištu ostavljamo, cilj je da sačuvamo prirodu - ispričao je Ćorluka.


Po prostornom planu na ovoj je zoni, kako ističe, moguće i jedno i drugo, i hotel i kamp, s tim da gradska uprava ima posljednju riječ.

Što se tiče hotelskog smještaja, taj će dio, kako kaže, zadovoljiti s hotelom Mirjam. Dodaje da su pozitivna iskustva i iz Uranie u Baškoj Vodi gdje su samo renovirali sobe za sada.

- Radimo istraživanja stalno i dolazimo do zaključka da je to neki smjer u turizmu koji se sviđa gostima - naglasio je Ćorluka aludirajući na kampove namjesto velikih hotelskih objekata.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.