NavMenu

Integral inženjering gradi petlju prema Aerodromu Banjaluka

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.04.2022. 16:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Integral inženjering)Ilustracija
Integral inženjering gradiće petlju prema Aerodromu Banjaluka, navedeno je u Odluci o izboru najpovoljnijeg izvođača preduzeća Autoputevi RS.

Vrijednost radova je 11.662.568 mil KM bez PDV-a.

Predmetna petlja, kako je ranije navedeno u tekstu tendera kojim se tražila firma za gradnju, predstavlja vezu autoputa i puta nižeg ranga (pristupni put do Aerodroma Banjaluka). Osnovni motiv za projektovanje i izgradnju ove petlje predstavlja trenutni nedostatak kvalitetne veze Aerodroma sa autoputem.


Na lokaciji petlje projektovan je denivelisani priključak kombinovanog tipa koje čine: ukrasni pravci, izlivi i ulivi, rampe i sekundarne površinske raskrsnice.

Ovim rješenjem se veza između dva putna pravca autoputa i lokalnog puta koji se rekonstruiše u pristupni put do Aerodroma Banjaluka, ostvaruje denivelisanim priključkom sa jednim podvožnjakom (postojećim) i dvije trokrake površinske raskrsnice na lokalnom putu koji je predmet rekonstrukcije i služi za neposredan pristup do predmetne lokacije

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.