NavMenu

Nagrađeni film "Mrak" biće prikazan na 50. Festu (VIDEO)

Izvor: eKapija Nedelja, 20.02.2022. 11:01
Komentari
Podeli
(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Trstu, gde je taj novi srpski celovečernji film ovenčan tamošnjom Nagradom publike, "Mrak" scenariste i reditelja Dušana Milića uskoro će stići i pred beogradsku i publiku u Srbiju - u sklopu programa 50. FEST-a, a potom i kroz redovnu bioskopsku distribuciji, a sada je tu i trejler za ovo ostvarenje. Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Kako je navedeno na sajtu FCS, radnja psihološkog trilera "Mrak" dešava se u vreme Martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, nakon Vaskrsa 2004. godine. Film analizira temu života u stalnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak, menja sve…

Autorsku ekipu filma čine scenarista i reditelj Dušan Milić, direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Janis Halkijadakis i kompozitor Kristijan Ejdnes Andersen (čest saradnik Larsa fon Trira i Nikolasa Vindinga Refna).

U "Mraku" glume Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, kao i Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Daren Peti, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

Producentkinja filma je Snežana van Houvelingen, a na "Mraku" su sarađivale filmske kuće Film Deluxe International, This and That Productions, Firefly productions, Space Rocket Nation, A_Lab, RFF International i GRAAL Films.

Natanak filma podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Eurimaž i drugi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.