NavMenu

Novi Beograd će dobiti vatrogasnu stanicu i sedište Sektora za vanredne situacije (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.09.2021. 09:42
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Eko box kontejneri)
U Ulici Đorđa Stanojevića bb, na Novom Beogradu, u planu je izgradnja vatrogasne stanice, kao i zgrade sedišta Sektora za vanredne situacije.

Gradnja će se obavljati u dve faze.

U prvoj fazi, planirana vatrogasna stanica pripada tipu malih vatrogasnih stanica, sa četiri vatrogasna vozila. Projektovana je u levom delu parcele, paralelno sa objektom sedišta. Na prednjoj fasadi nalazi se glavni ulaz u objekat namenjen zaposlenima i garaža za cetiri specijalizovana protivpožarna vozila

Objekat je slobodnostojeći, spratnosti P+1. Ukupna neto površina objekta je oko 487,76m2.

U prizemlju će se nalaziti garaža za četiri vatrogasna vozila, visine 6,27m, dve kancelarije, garderoba, dva sanitarna čvora, teretana za zaposlene, dva magacina. Neto površina prizemlja je oko 337 m2.

Na spratu će se nalaziti spavaonice, sanitarni čvor, soba za odmor, sala za sastanke, čajna kuhinja. Sprat se prostire iznad dela objekta, dok je u drugom delu vazdušni prostor garaže Neto površine je oko 151 m2.

Vatrogasna stanica i sedište Sektora za vanredne situacije (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Eko box kontejneri)Vatrogasna stanica i sedište Sektora za vanredne situacije

Druga faza u vezi je sa izgradnjom sedišta Sektora za vanredne situacije.

Gradnja je planirana u severo - zapadnom delu parcele, prema postojećoj Tehničkoj školi. Svojom prednjom fasadom postavljena je paralelno sa ulicom Đorđa Stanojevića. Primarna ulazna zona u objekat je orijentisana prema ulici Đorđa Stanojevića, dok je sekundarni pristup namenjen zaposlenima, predviđen sa severozapadne strane objekta.

Objekat je spratnosti P+3.

U prizemlju će se nalaziti ulazni hol, kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, distributivna kuhinja, tehničke prostorije, toplotna podstanica, vertikalna komunikacija – stepenište i dva putnička lifta.

Na spratovima su kancelarije, sala za sastanke, sanitarni čvorovi, tehničke prostorije, vertikalna komunikacija – stepenište i dva putnička lifta.

Stepeništem je omogućen izlaz na ravan neprohodan krov radi njegovog održavanja.

Neto površina objekta je oko 3665,38 m2.

Kolski ulaz na parcelu je ostvaren iz ulice Đorđa Stanojevića, i lociran je usredišnjem delu fronta parcele, između dva objekta. Na parceli su predviđene interne saobraćajnice, parking prostor, objekat infrastrukture – trafostanica i ozelenjene površine.

Ukupno je predviđeno 72 parking mesta, od toga je 4 PM - 5% predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Investitor je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a projektant Eko box kontejneri. Javna prezentacija će se održati na sajtu Grada, kao i u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta od 1. do 11. oktobra.

A. K.


Fotogalerija
Vatrogasna stanica i sedište Sektora za vanredne situacije
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.