NavMenu

(BIH) Veliki uspjeh Lindab konstrukcija u BiH, otvoren i novi objekat kompanije u Sarajevu, moguća proizvodnja u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Novi primjer uspješnosti i nade za bosanskohercegovačku ekonomiju je uspješna švedska firma Lindab, koja je osnovana 1959. god. a bavi se proizvodnjom i prodajom proizvoda na bazi švedskog čelika. Ono što Lindab nudi jesu dvije vrste proizvoda: Profili i Ventilacija. U grupu Profil proizvoda spada Lindab Building Systems, tj. kompletan sistem čeličnih hala za industrijske i druge svrhe, te razne vrste trapeznih i ravnih limova, čelične grede, sistem oluka, sistem porodičnih kuća tzv. Familvline, krovni sistemi, te sistemi građevinskih konstrukcija. Segment Ventilacija podrazumijeva kompletan proizvodni program ventilacionih sistema svih vrsta i namjena.

 

Kompanija Lindab je na prostorima BiH prisutna još od 1997. godine od kad bilježi uspješno poslovanje što je i dokaz otvaranja novoizgrađenog objekta iz sistema Familvline, 21. februara 2005. godine u Sarajevu u naselju Bare - Šip, kao reprezentativni objekat te vrste koji će ujedno služiti i kao ured Lindab Predstavništvu. Ovo je veliki korak za Lindab historiju njenog poslovanja u BiH, jer ovom investicijom još više približava kupcima zapadni sistem gradnje i noviteta sa svjetskog tržišta.

 

Ova kompanija  uz dosadašnje investicije u skorijoj budućnosti ima tendenciju za dodatna ulaganja u BiH, ali i otvaranje fabrike Lindab proizvoda, ukoliko se stvore povoljni ekonomski uvjeti za to, ujedno je g-din Alyyan uručio priznanje g-dinu Hasanu Softiću, direktoru Predstavništva u BiH za uspješno poslovanje. U prilog činjenici da je Lindab kompanija koja nudi izuzetnu mogućnost uspjeha govori i to da je pored ambasadora Švedske g-dina Anders Mollandera ceremoniji otvaranja prisustvovao i veliki broj domaćih distributera, poslovnih partnera, projektanata, te saradnika i kolega iz Hrvatske i Kosova. Ono što nudi ova kompanija jeste izuzetan kvalitet i garancija za svoje proizvode čime odgovara zahtjevima svjetskog tržišta što za bosanskohercegovačko tržište predstavlja još jedan prozor u svijet, prozor zvan Lindab.

 

PREDSTAVNIŠTVO SARAJEVO

Naselje Sip - Bare Ul. Dejzina Bikića bb

Tel/fax: +387 33/426-890 426 - 891

E-mail; Lindab@bih.net.ba

www.Lindab.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.