NavMenu

Vučić: Srbija postaje drugi proizvođač bakra u Evropi

Izvor: B92 Petak, 04.06.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sumit buranarothtrakul/shutterstock.com)Ilustracija
Srbija od šestog proizvođača bakra u Evropi postaje drugi do kraja ove godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao je samo Poljska ispred Srbije. On je istakao da su u prvih 15 izvoznika u Srbiji dva kineska, HBIS Smederevo i Zijin u Boru.

U 2018. RTB je imao "prihod od 336 miliona, za 2021. su projektovani prihodi od 876 miliona", najavio je.

- Na kraju 2018. sa obavezama koje su bile 1,2 mlrd EUR mi sada imamo 700 radnika više nego tada. U 2018. je prosečna zarada bila 68.000, do kraja ove godine biće 98.000 dinara - dodao je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.