NavMenu

Gradi se pumpna stanica između Inđije i Novih Karlovaca - Vrednost radova 15,57 miliona dinara

Izvor: Sremska televizija Četvrtak, 29.04.2021. 15:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Na deonici puta između Inđije i naseljenog mesta Novi Karlovaci (poznatog i kao Sase) tačnije kod drugog kružnog toka u toku je izgradnja pumpne stanice kao nastavak realizacije projekta povezivanja vodovodnim cevima Inđije i naselja Beška, a u nastavku i naseljenog mesta Čortanovci.

Radovi obuhvataju postavljanje buster pumpi, električnih i mašinskih elemenata i aplikativnog softvera. U međuvremenu je izmešten optički kabl te su stvoreni uslovi za neometan rad izvođača radova.

- Projekat je izuzetno značajan, jer treba da maksimalno prodži cevovod i Zonu 15 sa svim privrednim subjektima, na kraju i sa Tojo Tajers - rekao je Dragoljub Trifunović , dirkektor JKP Vodovod i kanalizacija iz Inđije.

Pumpna stanica je neophodna radi distribucije pijaće vode sa inđijskih izvorišta ka naseljima Beška i Čortanovce. Time će se rešiti višegodišnji problem slabog pritiska ili nestašice vode u višim delovima naselja.

- Ako ne obezbedimo dovoljan broj bunara, odnosno dovoljno vode, možete da "razvučete" cevi gde kod želite, ali vode nema - ističe Vladimir Gak, predsednik Opštine.

Vrednost projekta iznosi 15,57 miliona dinara uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Završetak radova se očekuje tokom juna meseca tekuće godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.