NavMenu

Slovenački privrednici u poseti Kragujevcu - održana konferencija "Nove KBM" i PKS o unapređivanju saradnje

Izvor: eKapija Petak, 28.05.2010. 15:56
Komentari
Podeli

Slovenačka "Nova KBM" je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizovala dvodnevnu radnu posetu visoke privredne delegacije iz Slovenije sa namerom da ojača saradnju sa partnerima koji posluju u Srbiji i da što više doprinese razvoju srpske privrede.

Tokom posete, članovi delegacije su učestvovali na poslovnoj konferenciji, a obišli su i sedište Credy banke u Kragujevcu, koja je nedavno postala 14. članica "Nove KBM", kao i sedište "Fiat automobila Srbija", gde su razgovorali sa lokalnim predstavnicima o daljim mogućnostima za saradnju.

Priključenjem Credy banke Grupi Nove KBM, Nova KBM je jasno pokazala svoj interes za investiranje u privredu Republike Srbije.

Na poslovnoj konferenciji "Nove KBM" učestvovali su predsednik uprave "Nove KBM" Matjaž Kovačič, ekonomski ataše Republike Slovenije u Beogradu Slobodan Šešum, savetnik Privredne komore Srbije Mitar Pržulj i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.

- Trenutna makroekonomska situacija u Srbiji je uprkos nestabilnosti svetske privrede dobra i stabilna. Drago mi je da su razvojni potencial naše privrede primetili i u "Novoj KBM". Investicija u Credy banku i dodatna ulaganja će omogućiti stabilan razvoj banke, a ujedno će biti potpora srednjim i velikim klijentima iz regije, koji su na dobrom putu da postanu vodeći igrači u oblasti industrije. Uveren sam da će se saradnja, koja je počela investicijom u Credy banku, nastaviti korektno i profesionalno i da će ubuduće samo još dobijati na važnosti. Radi se, naime, o važnim obavezama, koje srpskoj privredi u ovim teškim vremenima predstavljaju stimulaciju i nadu za budućnost - izneo je na kraju poslovne konferencije ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Republike Srbije Mlađan Dinkić.

Predsednik uprave Nove KBM, Matjaž Kovačič, je tom prilikom predstavio razloge za ulazak na srpsko tržište i predstavio strategiju banke za regiju.

- Ulazak "Nove KBM" na srpsko tržište znaći važan korak napred pri realizaciji strateških ciljeva društva, među kojima je i širenje na tržišta JI Evrope. Saradnja je izuzetno važna i za slovenačku privredu, jer će slovenačke banke na srpskom tržištu ojačati poslovne veze između država i omogućiti brojne nove prilike na privrednom planu. Uveren sam da je pred nama uspešna budućnost i da ćemo zajedno uspeti da razvijemo veliki potencijal Credy banke - izjavio je Matjaž Kovačič.

Akvizicijom vrednom 10 mil EUR, 5. marta ove godine, "Nova KBM" je integrisala Credy banku kao 14. članicu Grupe Nove KBM. "Nova KBM" je jedna od vodećih slovenačkih finansijskih institucija sa više od 400.000 klijenata i druga najveća banka u Slovenija. Rezultati Grupe "Nove KBM" su u prvom kvartalu ove godine, uprkos nestabilnim privrednim prilikama prevazišli planirane rezultate, tako da je grupa u ovoj godini u poređenju sa istim periodom prošle godine čisti profit povećala za 4,5 puta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.