NavMenu

Frank Aletter novi direktor Nemačko-srpske privredne komore

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.02.2021. 15:49
Komentari
Podeli
Frank Aletter (Foto: AHK Srbije)Frank Aletter
Upravni odbor Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije) imenovao je Franka Aletera na mesto direktora i Izvršnog člana Upravnog odbora AHK Srbije počev od 1. februara 2021. godine, saopšteno je iz AHK Srbije.

Frank Aleter je naslednik dosadašnjeg direktora AHK Srbije Martina Knapa koji je ovu funkciju obavljao pet godina, od zvaničnog osnivanja Komore.

Nemački investitori, koje je zastupala tadašnja Delegacija nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpsko privredno udruženje, a danas AHK Srbija, ove godine proslavljaju 20 godina postojanja u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Frank Aleter ima više od deset godina iskustva na različitim pozicijama u sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, od 2008. godine bio je zamenik direktora Južnoafričko-nemačke privredne komore (AHK Južna Afrika) gde mu je fokus bio Sektor za razvoj poslovanja i savetovanje nemačkih i evropskih kompanija o mogućnostima i strategijama ulaska na tržište Južnoafričke Republike.

Frank je u svojoj poslovnoj karijeri bio i zamenik direktora Holandsko-nemačke privredne komore, kao i rukovodilac Sektora za koordinaciju AHK predstavništva u inostranstvu u Nemačkoj privrednoj komori sa sedištem u Berlinu.

Magistrirao je pravo na Univerzitetu Vitvatersrand u Johanesburgu, specijalizirajući se u oblasti privrednog prava.

- Veliko mi je zadovoljstvoda mogu da započnem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde predstavnišvo nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora (AHK) ove godine proslavlja 20 godina postojanja u Srbiji, a naša komora u aprilu obeležava pet godina od svog zvaničnog osnivanja - izjavio je novoimenovani direktor AHK Srbije Frank Aleter.

- Duga tradicija postojanja i održivo poslovanje čine nas stabilnim partnerom Srbije u čijem fokusu je uvek bilo i biće unapređenje bilateralnih privrednihodnosa Srbije i Nemačke. Raduje me ukazana prilika i mogućnost da prenesem znanje i iskustvo koje sam stekao na prethodnim pozicijama i doprinesem budućem radu i aktivnostima Komore koje će, pre svega, biti usmerene na savetodavnu i institucionalnu podršku, usku saradnju sa partnerskim organizacijama Komore poput Ambasade SR Nemačke u Srbiji, Nemačke organizacije za međunardonu saradnju (GIZ), Privredne komore Srbije, bilateralnih komora u Srbiji, nemačkih fondacija i drugih, kao i na niz informativnih i networking događaja u cilju što bolje informisanosti, edukacije i prevazilaženja barijera i teškoća u poslovanju izazvanih pandemijom koronavirusa - naglasio je Aleter, ističući da su uprkos posledicama pandemije na privredu, prognoze za ovu godinu ohrabrujuće.


Direktor AHK Srbije takođe navodi da mnogo kompanija razmišlja da dođe u Srbiju u okviru strategije obezbeđivanja dobavljača na bližim destinacijama (nearshoring) umesto dalekim na istoku, a Komora će ih svakako u tome podržati i kroz projekat "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Zemljama Zapadnog Balkana" koji će se ovegodine sprovesti sedmu godinu zaredom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.