Izvor: eKapija | Petak, 13.11.2020.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Loznica planira izgradnju 14 stanova za smeštaj Roma

Žutom bojom označena namena stanovanja
Žutom bojom označena namena stanovanja (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Urbo integra)
Urbanistički projekat sa elementima preparcelacije za izgradnju objekta socijalnog stanovanja i pristupne saobraćajnice na kp 4875/4, 4875/5, 4875/20 i delu 4858/1 КO Loznica realizuje se kao deo tehničke pomoći Gradu Loznici kroz projekat EU podrška unapređenju uslova života Roma.

Lokacija se nalazi u ulici Železnička bb, u bloku mešovite stambene izgradnje u kome se, pored porodičnih stambenih objekata nalaze i dva objekta socijalnog stanovanja izvedena u prethodnom periodu. Lokacija je delimično opremljena infrastrukturom i podstandardnim prilaznim putem kojim se prilazi iz Železničke ulice.

Po izradi Projekta preparcelacije ostvariće se uslov za provođenje promena u katastarskom operatu i preciziraće se tačna površina svake pojedinačne građevinske parcele.

Na osnovu projektnog zadatka, iskazanih potreba za preseljenjem socijalno ugroženih porodica iz nehigijenskih prostora, a u saradnji sa Opštinom Loznica, definisano je urbanističko rešenje koje podrazumeva:

- izgradnju višeporodičnog stambenog objekta na GP-1 sa 14 stambenih jedinica spratnosti P+4. Bruto razvijena građevinska površina objekta je oko 13.010 m2;
- izgradnju pristupne saobraćajnice sa okretnicom za vatrogasna vozila i priključkom na postojeću saobraćajnu mrežu
- Izgradnju i rekonstrukciju mreže nedostajuće infrastrukture.

Planirano je sedam parking mesta na otvorenom.

Investitor je Grad Loznica, a odgovorni urbanista Jelena Stojkov iz beogradskog biroa Urbo integra. Za idejno rešenje bila je zadužena konsultanstna agencija Entazis iz Loznice.

A.K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.