Izvor: RTS / Tanjug | Četvrtak, 29.10.2020.| 17:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novosadski džez festival onlajn od 12. do 14. novembra

Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)
Ovogodišnji, 22. Novosadski džez festival biće održan u novom obliku, odnosno onlajn, zbog mera protiv širenja koronavirusa, tako da će programi bez publike moći da se prate na kanalu Kulturnog centra Novog Sada na platformi YouTube i stranici festivala na Facebooku od 12. do 14. novembra, najavili su iz direkcije ove muzičke smotre.

Koncertni program Novosadskog džez festivala, koji čine velika imena srpskog džeza, biće održan u KC Novog Sada, na mestu gde je održano i prvo izdanje ovog festivala.

Prve večeri koncertnog programa, 12. novembra, biće upriličeni prenosi koncerata Big benda RTS-a od 20 sati, zatim poznatog ženskog sastava Ming od 21 sat i Thrill Seeking Polymers od 22 sata.

Drugog dana festivala, iz svojih domova ljubitelji džeza mogu da isprate nastupe sastava Drama kvartet, Kurina trio i Miloš Branisavljević kvartet, a poslednjeg dana 14. novembra, nastupiće Ivan Švager i Ambire Band, Viktor Tumbas i Ščime.

U korak sa brojnim svetskim manifestacijama, koncertima i festivalima, zbog teške pandemije koronavirusa, muzički program se odvija na internetu, što upravo čine i drugi festivali širom sveta, da bi se izbeglo kompletno otkazivanje svih događaja.

Uvodni sadržaj festivala biće u znaku muzičkih radionica, od 9. do 13. novembra, za ograničen broj ljudi, kako bi mere mogle da se poštuju.

Taj segment festivala odvijaće se u klubu Tribina mladih KC Novog Sada i u kulturnoj stanici Svilara.

Od pratećih sadržaja pripremljena je izložba džez fotografija Svetlopisi jednog muzičara: džez priče fotografa Miroslava Majstorovića.

Sada će prvi put u istoriji festivala koncerte imati priliku da prate ljubitelji džez muzike sa svih strana sveta, zahvaljujući onlajn formatu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.