NavMenu

U planu objekat za izvođenje praktične nastave Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici

Izvor: eKapija Sreda, 26.08.2020. 10:51
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Prostor)
Urbanistički projekat za izgradnju objekta za izvođenje praktične nastave Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici uradio je Prostor doo iz Ade, koji je bio zadužen i za idejno rešenje.

Površina zemljišta u granicama obuhvata projekta iznosi 25 a 33 m2 u K.O. Donji grad. Glavni ulaz u parcelu je sa severa, sa prilaza, koji parcelu povezuje sa ulicom Trg Lazara Nešića.

Objekat je slobodnostojeći, a glavni ulaz u zgradu, pozicioniran je na južnoj strani. Sporedni ulazi u objekat pozicionirani su na zapadnoj i severnoj strani. Planirano je uređenje internih pešačkih i saobraćajnih tokova, uz izgradnju potrebnog broja parking mesta, kao i formiranje pešačkih i zelenih zona.

Ukupna neto površina objekta iznosi: 2902,28 m2, ukupna bruto površina objekta iznosi: 3595,99 m2, a površina objekta na tlu 1266,89 m2.


Prizemlje

Prizemlje čini centralni trakt u kome je projektovan centralni hol koji ima višenamensku funkciju, pa osim horizontalne komunikacije omogućava organizaciju izložbi, prezentovanje škole kroz izlaganje sopstvenih proizvoda i sl. Zatim zbornica, administracija i sanitarni čvor koji se ponavlja na svim etažama.

Na južnoj fasadu, u centralnom traktu projektovano je i trokrako stepenište, osvetljeno i provetravano direktno sa fasade i lift koji vode do poslednje etaže objekta.

Levo i desno od centralnog trakta, odvojeni komunikacijom-hodnikom, projektovane su radionice mašinske struke, koje imaju direktan pristup sa spoljne strane, za unošenje repromaterijala i iznošenje gotovih proizvoda.

Prizemlje objekta, sa severne strane sadrži dve automehaničarske radionice, jednu veću za teretna vozila i jednu manju za putnička vozila.

Pristup garaži za teretna vozila je sa istočne strane objekta, a izlazi se na suprotnu stranu. Projektovana je tkz. protočna garaža, koja sadrži automehaničarski kanal. Pristup garaži za putnička vozila je sa zapadne strane objekta, preko unutrašnjeg platoa. U garaži je predviđena dizalica za putnička vozila. Obe garaže su projektovane sa duplom visinom. Manja garaža sadrži i galeriju.


Prvi sprat

Na prvom spratu objekta organizacija prostora se takođe odvija oko centralnog trakta - hodnika koji sadrži otvor u ploči i na taj način ostvarena je vizuelna veza sa centralnim holom prizemlja objekta.

Otvaranjem ploča međuspratnih tavnanica, omogućava se direktno osvetljenje centralnih hodnika, preko krovne lanterne, sve do centralnog hola u prizemlju objekta.

Levo i desno od centralnog trakta, odvojeni komunikacijom-hodnikom, projektovane su radionice elektro struke i kabineti različitih namena.


Drugi sprat

Na drugom spratu objekta organizacija prostora se takođe odvija oko centralnog trakta – hodnika koji takođe sadrži otvor u ploči.

Levo i desno od centralnog trakta, odvojeni komunikacijom-hodnikom, projektovani su kabineti različitih namena.

Pored kabineta, u objektu su predviđeni i prateći sadržaji i pomoćne prostorije namenjene za nastavu i za zaposlene.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.