NavMenu

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković najavio donošenje zakona o DNK registru

Izvor: Danas Ponedeljak, 07.11.2005. 18:58
Komentari
Podeli
Ministar pravde Srbije Zoran Stojković najavio je da će zakon o DNK registru, uz zakone o prikupljanju podataka i zaštiti privatnosti biti doneti do kraja 2005. godine.

Na seminaru o primeni genetike u pravosuđu koji je održan u Valjevu, Stojković je rekao da bi ti zakoni zaokružili deo propisa neophodnih na putu Srbije u EU.


Cilj seminara je da sudijama, tužiocima i inspektorima MUP iz Kolubarskog okruga ukaže na značaj primene DNK analiza dokaznog materijala u otkrivanju počinioca krivičnih dela iz oblasti krvnih i seksualnih delikata.

Na seminaru su govorili ekspert za nauku i tehnologiju Izvršnog sekretarijata CEI, Đanfranko Čikonjani i predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović Škero.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.