NavMenu

EU podržala gradnju biciklističke staze između Sarajeva i Pala - Podrška sledi i za izradu strategije turizma BiH

Izvor: Indikator Četvrtak, 09.07.2020. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)
U prostorijama Delegacije Evropske unije u Sarajevu juče je potpisan Sporazum o saradnji za razvoj nove biciklističke staze između Sarajeva i Pala između Grada Sarajeva, Opština Sarajevo Stari grad, Istočni Stari Grad i Pale.

Domaćin potpisivanja ovog sporazuma i inicijator projekta je bio šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Johann Sattler.

Sporazum o saradnji su potpisali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, načelnik Opštine Pale Boško Jugović, načelnik Opštine Istočni Stari grad Bojo Gašanović i predstavnik Opštine Stari grad koji su ovom prilikom istakli zadovoljstvo zbog mogućnosti zajedničke saradnje i rada na povezivanju ovih gradova.

Sporazum će omogućiti izradu studije izvodljivosti za izgradnju biciklističke staze Sarajevo–Pale, koja će značajno doprineti unapređenju turističke ponude i uvezivanju ovih lokalnih zajednica.

Po potpisivanju sporazuma, Ambasador Sattler se zahvalio potpisnicima na saradnji sa Evropskom unijom u BiH.

- Projekat će pružiti novu turističku ponudu ne samo za građane Sarajeva i Pala, već i za turiste koji dolaze u BiH. Saradnja između gradova i entiteta je veoma značajna i ovo je potvrda da se mnogo može postići kada se udruže snage. Mnogo toga se još mora uraditi, a posebno na izradi Strategije turizma na nivou cele zemlje, koja će omogućiti korištenje sredstava Evropske unije za ovaj sektor - izjavio je ambasador Sattler.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Kosarac je bio prisutan na ceremoniji potpisivanja i tom prilikom izjavio:

- Raduje me implementacija ovog projekta i smatram da je to dobar model povezivanja opština iz Republike Srpske i Federacije BiH. Projekat će predstavljati jednu značajnu, novu ponudu turističkih kapaciteta Istočnog Sarajeva i Sarajeva. Moramo razvijati naše turističke kapacitete, jer turizam može biti važna privredna grana u BiH. Međunarodna zajednica je pokazala da želi biti uključena u razvoj turizma u BiH i radujem se partnerstvu sa Evropskom unijom na izradi strateškog okvira razvoja turizma u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.