NavMenu

Prokuplje bez gradskog i prigradskog prevoza, traži se novi prevoznik

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 15.06.2020. 13:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon što je po ukidanju vanrednog stanja Niš-ekspres iz Niša kao višedecenijski glavni autoprevoznik za gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji Prokuplja uveo novi red vožnje koji je podrazumevao ukidanje gotovo svih međugradskih linija, osim do sela Mikulovac i Kostenica, gradska vlast u Prokuplju je raskinula ugovor sa ovim prevoznikom.

Zašto je Niš-ekspres redukovao skoro sve linije, a nakon toga i potpuno obustavio gradski i prigradski prevoz od početka ovog meseca na teritoriji Prokuplja, u ovoj firmi nismo uspeli da saznamo, a na pitanja koje je novinar Južnih vesti poslao nadležnima, već dva dana niko ne odgovara.

- Poslednjih godina, imali smo dosta problema sa Niš-ekspresom koji je decenijama obavljao gradski i prigradski prevoz na području Prokuplja. Zbog svih problema, zbog brojnih pritužbi građana na poslovnost ovog prevoznika, cenu karte, pristupili smo hitnom rešavanju problema prevoza u našem gradu. Ono što je dovelo do kulminacije u saradnji sa Niš-ekspresom je njihova restrikcija linija i novi red vožnje koji su nam poslali na overu, a koji mi nismo mogli da prihvatimo, jer on nikako nije u interesu naših sugrađana - rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

On ističe da gradska vlast nije mogla da prihvati red vožnje koji bi obezbeđivao prigradski prevoz za samo 2 od 107 naseljenih mesta, koliko ih je na teritoriji Prokuplja. Simonović dodaje i da se traži prelazno rešenje kako bi građani imali prevoz do završetka svih procedura i izbora novog prevoznika.

Raspisaće se javna nabavka za izbor koncesionara, koji će u budućem periodu obavljati gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Prokuplja. Tada će jasno biti definisani svi uslovi koje treba da ispunjava firma kojoj će se poveriti poslovi prevoza - istakao je gradonačelnik Simonović.

Kako pojašnjava, koncesija se priprema, tako da će najkasnije za oko 3 meseca raspisati javnu nabavku za izbor koncesionara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.