NavMenu

Očekuje se pad turizma u svetu za 70%

Izvor: Tanjug Sreda, 27.05.2020. 17:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Daxiao Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Očekuje se da će globalni turizam opasti za 70% ove godine u odnosu na prošlu, izjavio je danas šef Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNVTO).

Prethodne globalne krizne situacije dovodile su do pada turizma za 10 do 20%, ali pandemija kovid-19 je gora, rekao je generalni sekretar UNVTO Zurab Pololikašvili na video konferenciji za novinare s govornicima u Madridu, prenosi CNN.

- Ovog leta više ljudi će putovati kopnenim putem, nego avionima, a planinski turizam biće popularniji od plaža - rekao je Pololikašvili.

UNVTO očekuje da će se više međunarodnih letova nastaviti u septembru ako virus do tada bude pod većom kontrolom, dodao je.

Pololikašvili je rekao da će se Evropa smatrati modelom koji treba slediti, jer je to najposećenija regija i najbolje pripremljena zbog svoje zdravstvene infrastrukture.

Prema njegovim rečima, takozvani "zeleni koridori" koji bi omogućili ciljano putovanje između dve regije, u različitim zemljama, koje su pokazale nisku stopu zaraze kovid-19, mogli bi biti prvi korak ka ponovnom pokretanju međunarodnog turizma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.