NavMenu

Amerikanci pripremaju film o Nikoli Tesli i ženama koje su bile zaljubljene u ovog genija

Izvor: Novosti Sreda, 29.04.2020. 12:43
Komentari
Podeli
(Foto: Wikipedia / Napoleon Sarony)
Džejms Džeger, režiser i producent iz Holivuda, inače sin Mika Džegera, priprema novi film o Nikoli Tesli. Reč je o ljubavnoj drami u kojoj se prikazuju sve žene koje su bile zaljubljene u našeg genija. Glavni glumac koji bi igrao Teslu još nije odabran, ali se pregovara sa Katarinom Radivojević, koja živi u Njujorku, da glumi najveću Teslinu ljubav.

Ovu ekskluzivnu vest Novosti su dobile u Teslinoj naučnoj fondaciji (TNF) u Filadelfiji, koja sa Džegerom radi kao stručni saradnik i konsultant, ali i kao organizator tehnike za snimanje filma.

Film sa radnim naslovom "Nikola Tesla i žene" snimao bi se prevashodno u Srbiji, a potom i u Americi. Džejms Džeger, poznat po filmovima sa političkom temom, opredelio se ovog puta za romantičnu priču i intimni život naučnika, koji je malo poznat javnosti, otkrio je Nikola Lončar, predsednik TNF.

- Lik i delo Nikole Tesle spoznao sam na studijama 1974. godine. Zaljubio sam se u duhovnu snagu ovog čoveka i vizije koje su se ostvarile kao naša budućnost. Amerikanci luduju za Teslom zato što je oličenje velikog vizionara i čoveka koji je ostvario američki san - rekao je Džeger.

Producenti filma su Matrix Productions, TNF i produkcijska kuća Lionsgate.

- Kupio sam tridesetak knjiga o Tesli i pročitao ih za tri godine. Onda sam napisao scenario. Budžet za film iznosi 74 mil USD. Nabavio sam prvih 20 mil USD. Jedan od najboljih holivudskih producenata Ridli Skot treba da preuzme rediteljsku palicu. Lik Tesle mogao bi da tumači srpski talentovani glumac, a kastinzi za ulogu će biti obavljeni širom Srbije i Republike Srpske, nakon što se situacija sa panedemijom virusa korona smiri - otkriva detalje ovog filmskog projekta Džejms Džeger.

Film će objasniti Teslin genijalni doprinos razvoju civilizacije, a paralelno će prikazati kako naučnik koji se bavio kosmosom i čovečanstvom nije bio vešt da se uspešno bavi ženama koje su ga volele.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.