NavMenu

Kascha, zdrav doručak iz Novog Sada - Pahuljice, žitarice, voće, ali i pršuta i sir (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.03.2020. 09:08
Komentari
Podeli
Kaša "Vojvođanka" i njeni sastojci (Foto: Goran i Ivana Babić)Kaša "Vojvođanka" i njeni sastojci
Ivana i Goran Babić pre nekoliko godina doneli su odluku da promene način ishrane i da umesto peciva odaberu zdraviji doručak. Tokom tri godine kombinovali su ovsene pahuljice sa suvim voćem, orašastim plodovima i svežim voćem, ali i slane varijante sa raznim začinima i semenkama.

- Ponekad smo dodavali i neke prirodne proteine i super suplemente, a nekada bi i pahuljice zamenile žitarice, kao što su proso i heljda. Nakon skoro tri godine takve ishrane, odlučili smo da probamo da pokrenemo jedan takav lokal u Novom Sadu - kaže za eKapiju Goran Babić.

To se i dogodilo 2018. godine, kada je nastao brend Kascha.

Namirnice nabavljaju preko veleprodaje zdrave hrane, a kako kažu, sve što mogu da nabave od malih proizvođača uzimaju od njih, ukoliko imaju poljoprivredno gazdinstvo i kvalitetne proizvode.

Kada je reč o receptima, sagovornik kaže da su prvobitno čitali i gledali različita ispitivanja i istraživali koji su sve benefiti ovakve ishrane. Testirali su i pronašli ono što im prija, a potom i shvatili da se još mnogo ljudi tako hrani.

- Isprobavali smo, dodavali sastojke, pravili kombinacije, kako slane, tako i slatke i došli do kaša koje danas imamo na meniju. Svake nedelje se trudimo da ponudimo novu kombinaciju koja bude te nedelje u lokalu, a ukoliko je mušterije zavole, onda je produžimo ili uvedemo u redovnu ponudu. Takođe smo se konsultovali sa nutricionistom oko određivanja kalorija za pojedine kaše - objašnjava Goran.

Koliko su kaše koje nude zanimljive, govore one najpopularnije, a među njima Vojvođanka. To je kaša namenjena gurmanima, čiji su sastojci pršuta, kuvana jaja i sir.

- Vole je čak i oni koji vole tradicionalni doručak - napominje sagovornik našeg portala.
Goran i Ivana (Foto: Lična arhiva)Goran i Ivana
Kupci rado biraju i kaše Puteriki i Kalimera. Prva je sa bananom i kikiriki puterom, koji Babići sami prave u lokalu. Da nesebično dele svoje znanje potvrđuje i to što su na Instagramu objavili recept.

Zdrav doručak koji nude Babići najviše biraju poslovni ljudi, ali i deca iz obližnje škole. Među kupcima je i nekoliko baka, koje dolaze ili naručuju za unuke, a česti su i sportisti, kaže Goran:

- Mislimo da je sve veća potreba za ovakvim obrokom i zato je i ciljna grupa raznovrsna, pa su tu svi koji se hrane tako svakodnevno, ali i oni koji vole da naprave balans i promenu.

Babići imaju plan da ideju o ovakvom načinu ishrane prošire kod sugrađana kroz nove objekte, kao i kroz franšizu.


Šta je zdrav doručak?

Goran kaže da je mnogo teorija šta je to zdrav doručak, a on i supruga smatraju da bi svako trebalo da testira šta mu prija i da se tako hrani.

- Kada kažemo "prija" ne mislimo na ono što zadovoljava osnovna čula, već ono što ima dobre benefite na organizam i ne stvara težinu u stomaku, pospanost, nadutost. Nekome, na primer, ne prijaju pahuljice, pa jede uglavnom žitarice (proso i heljdu). Najbolje je kad čovek može da prepozna šta mu prija i da nađe balans - smatra Goran Babić.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Kascha
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.