NavMenu

Sledi rekonstrukcija 35 kilometara puteva u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Ozon Media Petak, 07.02.2020. 14:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
U narednom periodu na teritoriji Sremske Mitrovice biće rekonstruisano ukupno 35 kilometara puteva.

Ugovor o javno–privatnom partnerstvu koji podrazumeva rekonstrukciju i održavanje saobraćajne infrastrukture na sremskomitrovačkoj teritoriji, ratifikovan je na sednici Skupštine grada održanoj krajem januara. Ugovor je sklopljen između Grada Sremska Mitrovica (Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove) i grupe ponuđača Baumeister doo iz Beograda.

Prema rečima Miroslava Jokića, načelnika Uprave za opšte i zajedničke poslove, dobar deo saobraćajnica koje će biti rekonstruisane nalaze se u ruralnim sredinama.

- Ovim javno–privatnim partnerstvom obuhvaćena je rekonstrukcija 35 kilometara saobraćajnica koje se prevashodno nalaze u seoskim naseljenim mestima. Na ovaj način grad želi bitno da popravi saobraćajnu infrastrukturu na teritoriji cele opštine i da pokaže da građani bez obzira u kom naseljenom mestu žive na teritoriji naše opštine zavređuju svakako jednaku pažnju lokalne samouprave - rekao je Jokić.


On je objasnio da se jedan deo ugovora odnosi na rekonstrukciju puteva, dok se drugi deo odnosi na održavanje saobraćajnica.

Ugovor je potpisan na period od pet godina. Sredstva predviđena za rekonstrukciju saobraćajnica iznose 350 miliona dinara, dok će za održavanje biti opredeljeno po 80 miliona dinara u toku kalendarske godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.