NavMenu

Rekonstrukcija KCV-a na 5.400 kvadrata vredna više od 650 miliona dinara

Izvor: RTV Ponedeljak, 09.12.2019. 18:00
Komentari
Podeli
(Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com)
Potpuna rekonstrukcija Interne klinike Kliničkog centra Vojvodine počela je 1. decembra, a v.d. direktora ove ustanove profesorka dr Edita Stokić kaže da će nakon obnove ovih 5.400 m2 biti obezbeđeni daleko bolji uslovi za lečenje pacijenata iz cele Vojvodine.

U zgradi koja se sada potpuno obnavlja smeštene su četiri klinike, a pacijenti su razmešteni po drugim bolnicama u krugu Kliničkog centra, sve dok radovi ne budu gotovi.

- U Internoj klinici smeštene su Klinika za nefrologiju i kliničku imunologiju, Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju, kao i Klinika za hematologiju. Vrednost ovih radova je 656 miliona dinara, a finansijer je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, preko Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite – navodi dr Stokić i dodaje kako je planirano da rekonstrukcija ove klinike traje 350 kalendarskih dana.

Kako objašnjava, Klinički centar Vojvodine je uz maksimalne napore iskoristio sve postojeće prostorne kapacitete kako bi sve ove klinike do završetka radova bile iseljene i premeštene u objekte drugih organizacionih jedinica KCV.

Prema njenim rečima, Klinički centar Vojvodine ovom rekonstrukcijom za nekoliko meseci dobija moderan, savremen i komforan prostor i opremu, a korisnici usluga KCV bolje uslove lečenja u skladu sa svim evropskim standardima.

Dr Stokić napominje i da su do sada već urađene kompletne rekonstrukcije Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata i Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju-

- U te klinike, osim sporadičnog krečenja i tehničkog održavanja, nije posebno investiralo više decenija i mi sada nastavljamo ulaganje u Klinički centar Vojvodine – kazala je dr Stokić i dodala kako imaju želju nešto urade i unaprede, kako bi bilo bolje i građanima i zaposlenima u najvećoj pokrajinskoj bolnici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.