NavMenu

Cromex investirao 5 mil KM u mašine za rezanje i savijanje ploča i cevi

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.11.2019. 11:44
Komentari
Podeli

Cromex je u protekle dve godine u mašine investirao oko 5 mil KM (2,5 mil EUR). Od toga, 3,5 mil KM (1,75 mil EUR) investirano je u lasere za sečenje ploča i cevi. Od italijanskog BLM-a kupljeni su laseri LT 8.10 i LC5.

U mašine za savijanje cevi BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42 investirano je 1,5 mil KM (0,75 mil EUR).

To su mašine koje s lakoćom i neverovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cevi. Jedna mašina savija cevi do fi 42, druga do fi 102. Obe mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP3D, koji je inače jedinstven u svetu.

- Razlog zašto smo odabrali BLM je to što je njihova politika takva da se inovacije mere u pogledu učinkovitosti i delotvornosti proizvodnih procesa. Mašine se pretvaraju u direktnu i opipljivu korist. Naše investicije imaju refleksiju na lokalnu zajednicu u kojoj firma posluje. Broj zaposlenih u našem preduzeću u poslednje dve godine je porastao za 123%. Zaposleni stiču nova znanja tako što odlaze na obuke u BLM u Italiju. Takođe, njihovi tehničari dolaze ovamo, tako da je protok informacija i znanja između nas konstantan. Treba napomenuti da je Cromex nabavkom ovih mašina postala jedina firma na Balkanu koja je u stanju da pruži kompletnu uslugu rezanja i savijanja ploča i cevi na najefikasniji i najsavremeniji mogući način. Kao takav je već prepoznat od velikog broja inostranih klijenata. Radujemo se izazovima koje donosi godina koja dolazi – rekao je Enes Pehlić, direktor Cromexa.

Cromex iz Prijedora je takođe društveno odgovorna firma koja, osim što organizuje "Eko akciju" čišćenja grada, donira šadrvane za izletišta i hranilice za napuštene životinje, pomaže razne organizacije i klubove.

U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Prijedora za novogodišnje praznike planiraju iznenađenje za najmlađe sugrađane. Više informacija o ovome, u Cromexu kažu, otkriće uskoro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.