Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.10.2019.| 09:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia povećala broj letova u zimskoj sezoni - 102 leta nedeljno više nego prošle zime

(Foto: Air Serbia)
Air Serbia je od nedelje, 27. oktobra, prešla na zimski red letenja, koji će važiti do 28. marta 2020. godine. Tokom špica zimske sezone u decembru i januaru, nacionalna avio-kompanija obavljaće 596 letova nedeljno, što je za 90 letova ili za gotovo 18% više u odnosu na isti period prošle godine. U manje frekventnom delu sezone obavljaće 532 nedeljna leta, što je za 102 leta ili za 24% više u odnosu na isti period prošle zime.

Ovogodišnja zimska mreža kompanije proširena je sa sedam novih destinacija za koje su putnici u proteklom periodu pokazivali najveće interesovanje. Nacionalna avio-kompanija će za Krasnodar leteti tri puta nedeljno, a za Madrid, Barselonu, Kairo, Rijeku, Helsinki i Kijev dva puta. Air Serbia će povećati i broj letova na popularnim linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju.

Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat. Nacionalni avio-prevoznik će sa svoje nove baze Aerodroma Konstantin Veliki nastaviti da leti za Bolonju, Frankfurt Han, Fridrihshafen, Geteborg, Hanover, Karlsrue / Baden-Baden, Ljubljanu, Nirnberg, Rim i Salcburg, saopštili su iz kompanije.

Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica sa 21 nedeljnim letom, a slede je Cirih sa 19 i Ljubljana sa 17 nedeljnih letova tokom špica sezone u decembru i januaru. Među ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč sa 14, Pariz sa 13, Atina, Tirana i Zagreb sa deset, kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam sa osam nedeljnih letova u istom periodu. Dnevni letovi za Berlin, Sofiju, Sarajevo, Prag, Milano i Rim biće aktuelni takođe tokom špica sezone, a istom dinamikom leteće se za Maltu i Sankt Peterburg tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

- Spremno dočekujemo zimsku sezonu koja će biti veoma intenzivna, imajući u vidu da smo u proteklom periodu značajno proširili mrežu naših destinacija i formirali još jednu bazu na Aerodromu Konstantin veliki u Nišu. Zimski red letenja kreiran je u skladu sa željama i potrebama naših putnika pa je najveći broj letova predviđen na vrhuncu zimske sezone i to upravo ka destinacijama za koje su pokazali najveće interesovanje - izjavio je generalni direktor kompanije Air Serbia Dankan Nejsmit.

Osim direktnih letova ka najtraženijim evropskim i svetskim destinacijama, Air Serbia će zahvaljujući kod-šer ugovorima sa uglednim svetskim avio-kompanijama povezati Beograd i sa gradovima poput Abu Dabija, Melburna, Singapura, Bangkoka, Hong Konga i mnogih drugih širom planete.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.