Izvor: Privredna komora Srbije | Četvrtak, 13.10.2005.| 08:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zajednički nastup srpskih ICT preduzeća na sajmu SYSTEMS 2005. od 24. do 28. oktobra

Udruženje informatičke delatnosti Privredne komore Srbije u saradnji sa nemačkom organizacijom za tehničku pomoć i saradnju (GTZ) po treći put ove godine organizuje zajednički nastup srpskih ICT preduzeća na sajmu SYSTEMS 2005. Sajam SYSTEMS, koji se održava u Minhenu od 24. do 28. oktobra, jedan je od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ove godine, u okviru nacionalnog štanda Srbije "Serbia@SYSTEMS - NEW OPPORTUNITIES" učestvovaće preduzeća: BREZA, Institut "Mihajlo Pupin", SOL, SPINAKER iz Beograda i ZESIUM iz Novog Sada.
Kako je istakao menadžer prodaje i marketinga "BREZE" Petar Bajić, ovo preduzeće će inostranom tržištu predstaviti svoj proizvod BREZA ERP - funkcionalno zaokruženo programsko rešenje za poslovni informacioni sistem. Predstavnici preduzeća SOL na sajmu će se predstaviti kroz pružanje usluga konsaltinga, dok će ZESIUM prezentovati nove mobilne komunikacije. Institut "Mihajlo Pupin", po rečima Jovana Kona, na sajmu nastupa sa novim razvojnim mogućnostima, softverskim rešenjima i softverskim paketima ( specijalna narudžbina za BASF).
Udruženje informatičke delatnosti PKS i GTZ su za nastup na ovogodišnjem SYSTEMS-u pripremili Projekt nastupa sa detaljnim akcionim planom. Projekat obuhvata izradu promotivnog materijala, organizovanje sastanaka sa stranim partnerima, tehničku pripremu izložbe, sastanke sa IT dijasporom. Pored ovih aktivnosti planirana je i prezentacija srpskog IT sektora kao i organizacija "srpske večeri".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.